Prati nas

LGBT+

Da li će se Anna Wintour javno izviniti Cari Delevingne zbog ovoga?

Nije samo faza (foto: Jackson Studio)

Nije samo faza (foto: Jackson Studio)

Javno priznanje Care Delevingne da je u vezi sa osobom istog pola privuklo je veliku pažnju javnosti, pa tako i kolumniste čuvenog časopisa Vogue, Roba Haskella.

On je u svom poslednjem tekstu objavljenom na stranicama ovog prestižnog časopisa nazvao lezbijsku vezu mlade manekenke samo prolaznom fazom što je naišlo na oštar protest LGBT zajednice na čelu sa Juliom Rodriguez koja je već sakupila preko 13 000 potpisa za svoju peticiju koja ima za cilj da se urednica Voguea, Anna Wintour, javno izvini zbog dopuštenja da se ovakav tekst štampa.

“Ideja da lezbijka stupa u vezu sa drugom ženom jer je to rezultat traume iz detinjstva je uvredljivi (i potpuno netačni!) stereotip protiv kog se bore sve homoseksualno i biseksualno opredeljene žene. Ljudi olako zaključuju da je deklarisanje žene kao lezbijke samo faza i ne mogu da shvate da su takve veze od velikog značaja u našim životima”, stoji, između ostalog, u peticiji.

Šta mislite, da li će se Anna javno izviniti Cari i celoj LGBT zajednici?

loading...
3 komentara

3 Comments

 1. Dušan

  27. 06. 2015. at 22:24

  Glupost, pa nije Anna ništa izjavila. Neka se izvine taj Rob.

 2. kleo

  28. 06. 2015. at 12:06

  izvini, a zasto da se izvinjava? pa nije novinar tamo neki maloletni provokator, pa da roditelj odgovara za njegove nesmotrene postupke.
  tracaro, tracaro…zurnalistika ti je kriminalno losa. tekstovi besmisleni. naslovi nikakve veze nemaju sa tekstom. a tek koliko si “objektivna” je vrlo simpaticno. novinarski kodeksi veliko “zero”.

 3. kos

  28. 06. 2015. at 15:48

  Anna Wintour je generalni i ODGOVORNI urednik Voguea, tako da ona snosi odgoovrnost za sve tekstove koji se štampaju i poruku koju časopis nosi. To vam je isto kao da se neko pronađe nokat u limenci nekog pića. Neće taj klijent tužiti radnika koji je proizveo piće nego glavnog i odgovornog u toj kompaniji. Uključite malo mozak pre nego što počnete da pljujete.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije LGBT+

To Top