Da li je dovoljno? Evo na koliko je osuđen hrvatski glumac zbog smrti Dolores Lambaše

(foto: Facebook)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: Facebook)

Hrvatski glumac Stojan Matavulj je u oktobru 2013. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula glumica Dolores Lambaša. Za ovo delo dobio je godinu dana zatvora, presudio je Županijski sud u Slavonskom Brodu.

Naime, u prvoj presudi, koja je sad poništena, dobio je devet meseci zatvora uslovno, a to je značilo da ne mora u zatvor ako u iduće dve godine ne napravi novo krivično delo. U obzir su se uzele tri olakšavajuće okolnosti. Prva je ta da Matavulj dosad nije bio osuđivan, druga da se iskreno kaje zato što je izazvao nesreću, a treća to što je roditelj maloletnog deteta, piše 24sata.hr.

„Kriv sam, ali alkohol i umor nisu kumovali nesreći“, izjavio je glumac na početku suđenja.

Njegov advokat Zoran Mataić najavio je da će se žaliti na ovu presudu, jer je kazna previsoka. Sa druge strane, majka pokojne glumice, Alma Petrović, smatra da je kazna nedovoljno visoka.

Podsetimo, hrvatska glumica Dolores Lambaša (32) poginula je 23. oktobra 2013. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod mesta Sredanac. Njen prvobitni plan bio je da u povratku iz Beograda, gde je gledala predstavu, sa kolegom Stojanom Matavuljem prespava u jednom hotelu u Iloku, ali su se u posljednjem trenutku odlučili za noćnu vožnju, koja je glumicu koštala života.

POSLEDNJE VESTI

JOŠ SLIČNIH VESTI