in

Da li je ‘Seks i grad’ trebalo da ima srećan kraj?: Sarah Jessica Parker ima odgovor

Tvorac serije 'Seks i grad' kaće da nije želeo da Carrie na kraju završi sa Zverkom (foto: HBO)
Tvorac serije ‘Seks i grad’ kaže da nije želeo da Carrie na kraju završi sa Zverkom (foto: HBO)

Uprkos nedavnim komentarima tvorca serije Seks i grad, Darrena Stara, Sarah Jessica Parker i dalje veruje da je bark Carrie Bradshaw sa Zevrkom na kraju serije bio savršen završetak.

Star je prethodno izrazio žaljenje jer je njihovim venčanjem  umanjena poruka serije: žena ipak može biti srećna i bez muškarca i bez braka. Međutim, Parkerova kaže: „Koliko se sećam, venčanje Carrie i Zverke je bilo nešto što je ona želela, a ne nešto što je uradila jer je osećala da život prolazi i da je vreme da se venčaju na brzinu. Ne smatram da je na taj način sebe degradirala jer je dopustila da se čovek njenog života oženi njome, već sam uvek osećala da je ona sama to postigla svojom željom“.

Ona dodaje i da je to najbolji deo Seks i grada, jer su „svi imali svoje mišljenje i niko nije ni pogrešio ni bio u pravu. Lepota toga je što svi mi možemo imati svoje mišljenje oko izbora koje je Carrie napravila. A ako Darren misli drugačije, to je već zanimljivo“, kaže glumica na kraju.

Scena u Parizu kada njih dvoje shvataju da ne mogu jedno bez drugoga (foto: Screenshot)
Scena u Parizu kada njih dvoje shvataju da ne mogu jedno bez drugoga (foto: Screenshot)

Tvorac serije je nedavno u jednom intervjuu rekao kako je osećao da je srećan kraj na neki način izdao seriju. „Smatram da je kraj izdao seriju jer je poništio poruku koju je ona nosila, a to je da žene na kraju ne moraju sreću da pronađu u braku. Nije da to važi za sve. Ali, serija je isprva bila suprotsnost romantičnim komedijama kakve smo ranije viđali. Upravo to je i najviše privuklo žensku publiku“, objašnjava Star i dodaje: „Na kraju, serija je postala konvencionalna romantična komedija. Ali ako ne napišete sve epizode pre toga, nećete dobiti kraj kakav želite“, kaže producent Seks i grada na kraju.