Search
Close this search box.

Danas je osam godina bez Ksenije Pajčin

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pre osam godina, 16. marta 2010. godine, dogodila se jedna od najvećih tragedija na srpskoj estradi. Filip Kapisoda ubio je pevačicu Kseniju Pajčin, nakon čega je pucao u sebe. Sve se odigralo u Ksenijinom stanu, u Nikšićkoj ulici na Voždovcu. Njihova tela nakon tragedije je pronašla pevačicina majka Ljubica Kostić. 

Ksenija je odrasla na Banovom Brdu, gde je i završila osnovnu školu Filip Kljajić Fića. Kada je imala četrnaest godina, njeni roditelji odlučili su da se razvedu zbog nesuglasica nataloženih tokom sedamnaest godina zajedničkog života, što je Ksenija prema kasnijim sopstvenim medijskim svedočenjima, veoma teško podnela.

Mučan sudski proces koji je trajao godinama, ostavio je dubok trag u pevačicinom životu i iz korena uzdrmao njeno naizgled bezbrižno detinjstvo. Sa majkom se preselila na Voždovac, u dom u kojem će deceniju i po kasnije stradati od ruke svog ubice. Kada je njen otac Miloš, inače ugledni avokat, kasnije sa drugom suprugom Suzanom dobio ćerku Miu, Ksenija je sa polusestrom bila veoma bliska.

Još dok je pohađala Petu ekonomsku školu u Rakovici, posle časova počeli su da je opsedaju momci koji su želeli da budu u njenom društvu. Već tada počela je odlazi i na časove igranja, a po školi je često lepila plakate plesne škole čiji je bila član. Nakon igranja u brojnim klubovima i na takmičenjima plesa, ozbiljniju karijeru igračice započela je kao deo plesne grupe folk pevačice Dragane Mirković i sastava Beat Street. Na brojnim turnejama upoznala se sa svetom šou-biznisa, u čemu je imala maksimalnu Draganinu podršku. Ova folk pevačica odvraćala ju je od poroka i učila scenskim manirima, na čemu joj je Ksenija javno zahvalila neposredno pred svoju smrt.

Upravo ju je uloga igračice i pratećeg vokala u Draganinom spotu za pesmu Opojni su zumbuli, 1994. godine vinula na staze slave, pa su za nju postale zainteresovane brone dens grupe. Najviše sreće imao je frontmen grupe Duck, Damir Radoičić Dača, kojem nisu promakli Ksenijin igrački talenat i besprekorni fizički izgled, a u čiju grupu je došla 1996. godine. Zahvaljujući hitu Dačo, volim te njih dvoje postigli su ogromnu popularnost među mlađom publikom, a seksepilna denserka skrenula je pažnju na sebe i atraktivnim izgledom.

„Kada nekog volim, volim do srži jer sam strastvena i upravo takvi muškarci mi prijaju. Ali, nažalost, sve manje je onih koji razumeju prirodu mog posla, što mi je veoma važno, pa se tako smanjuje izbor za onog ko bi mogao da bude moj životni saputnik. Želela bih da imam dosta dece, ali i jedno bi predstavljalo moje najveće blago, mada za to još ne postoje preduslovi“, govorila je pokojna pop princeza kojoj je druga polovina prve decenije novog milenijuma bila veoma uspešna, kako profesionalno, tako i u ljubavi.

Leta 2008. započela burnu romansu sa manekenom Filipom Kapisodom. Njihova veza isprva je trajala do proleća 2009, a raskinuli su neposredno pred njegov ulazak u kuću Velikog brata. „Nikada me niko nije voleo ovoliko kao Filip. Ne moramo ni da govorimo, dovoljno je samo da se pogledamo. Poznaje me bolje nego što ja sebe znam“, pričala je Ksenija tada.

Oboje su osećali potrebu da neprekidno budu zajedno, ali je Kseniji postepeno počeo da smeta život na relaciji između Cetinja i Beograda. Kada su bili zajedno, sve je bilo u najboljem redu. Razdvojenost je izazivala tugu, nervozu i, sve češće – ljubomoru.

Nakon brojnih raskida i medijskih prepucavanja, Ksenija i Filip su počeli da žive zajedno u njenom stanu u Beogradu. Za vreme tog prekida, Ksenija je dala iskreni intervju u kojem je priznala da je pre deset godina imala romansu sa oženjenim muškarcem.

„Filip mi je veoma drag i uvek ću ga na neki način voleti jer smo nas dvoje srodne duše. On je jedan od malobrojnih muškaraca koji me je razumeo i voleo svim srcem“, govorila je Ksenija o svom dželatu, ne sluteći da će pomirenje s njim, koje se dogodilo krajem 2009, biti kobno po njen život.

Ksenija i Filip početkom 2010. doživeli su saobraćajnu nesreću u selu Lisović, na putu do njene vikendice, što su mnogi protumačili kao Filipov pokušaj da ih još tada oboje usmrti. Ipak, svoju paklenu nameru sproveo je u delo dva meseca kasnije, kada joj je 16. marta oduzeo život i nakon svog samoubistva odredio joj da zauvek počiva na beogradskom Novom groblju.

Na dan sahrane, u trenutku dok je beli kovčeg spuštan u zemlju, sa Ksenijinog groba uz zvuke Bolera poletela je bela golubica, a taj prizor šokirao je prisutne na pogrebu. (Kurir/Story)

POSLEDNJE VESTI