in

Darko se oglasio otvorenim pismom nakon izlaska iz zatvora


Darko Kostić nedavno je pušten iz dvomesečnog pritvora, kako bi se branio sa slobode. Kreator se danas oglasio javnosti otvorenim pismom.

Naime, Darko je na Facebooku objavio status u kojem je objasnio šta mu se desilo proteklih meseci i u kojem tvrdi da je lažno optužen.

„Posle najtežeg perioda u svom životu i preživljenog medijskog linča želeo bih da se zahvalim na bezrezervnoj podršci svojim prijateljima i klijentima, koji su kao i moja porodica bili izloženi orkestriranom uništavanju imena i brenda Darko Kostic od strane petparackih novina i neistinih teksotva. Jedno silovanje i zlostavljanje i to medijsko sam proživeo ja (pošto pravno za silovanje nikad i nisam bio optužen). Pravda je spora ali dostižna“, napisao je Kostić, pa dodao:

„Svi dosadađnji monstruozni tekstovi i laži koje su mene stavili na stub srama, ugrožavali moju bezbednost i imali za cilj da uruše moj ugled i karijeru si sankcionisani sa preko 20 podnetih tužbi. Svaka dalja neistina i optužba će biti isto tako tretirana. Moju blistavu karijeru i život ne mogu uništiti lažne i bezdokazne optužbe kako na sudi tako i u životu“.

Podsećanja radi, sud je podigao optužnicu protiv kreatora. Protiv Kostića je okončana istraga ispitivanjem poslednjeg svedoka – oštećenog maloletnika, nakon čega je Kostićev branilac tražio da se kreatoru ukine pritvor, koji mu je bio određen zbog opasnosti uticanja na svedoke.

Darko Kostić se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.