Search
Close this search box.

Dodeljeni Oskari!

„And the winners are“: Najbolji film: Slumdog Millionaire( Miloner iz blata) Najbolji glumac: Šon Pen u film Milk Najbolja glumica: Kejt Vinslet u filmu Čitač Sporedna ženska uloga: Penelope Kruz u filmu Ljubav u Barseloni Sporedna muška uloga: Hit Ledžer u filmu Mračni vitez Najbolja režija: Deni Bojl za film Milioner iz blata Najbolji animirani film: Wall-e Na sinoćnoj dodeli nagrada Oskar nije bilo puno iznenađenja! Ovo je spisak pobednika za najvažnije kategorije. Ubedljivi pobednik je film Slumdog Milionaire ili Milioner iz blata, koji je osvojio čak osam nagrada Oskar.

Domaćin 81. svečane dodele nagrada Oskar bio je Hju Džekman, koji je odlično odradio posao i puno puta nas nasmejao, iako komedija nije njegov fah. Šon Pen je bio jako iznenađen kad se čulo njegovo ime i kad je trebalo da izađe na scenu da primi nagradu, jer je očekivao da će Miki Rurk biti proglašen za najboljeg glumca. Sa druge strane Penelope Kruz je bila jako ponosna jer je prva španska glumica koja je „uzela“ Oskara u ovako bitnoj kategoriji kao što je sporedna ženska uloga. Hit Ledžer je posthumno dobio Oskara za sporednu ulogu u filmu Mračni vitez, koja će otići u ruke njegovoj ćerkici Maltidi kada napuni osamnaest godina.

Čak je i sama dodela nagrada Oskar prošla u znaku borbe protiv svetske ekonomske krize, pa su žurke pre dodele i tradicionalne žurke posle same dodele ove godine bile znatno skromnije. Kao i uvek, najviše poznatih se skupilo na „Vanity Fair“ partiju, koji se svake godine održava odmah posle dodele u blizini Kodak teatra. A uskoro… Prelazimo na modnu stranu svake dodele nagrada i čuveno pitanje „ko je bio/bila najbolje obučen/obučena?“….

POSLEDNJE VESTI