Đoković i Karleuša idoli maturanata!

Prema istraživanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, najveći idoli maturanata u Srbiji jesu Novak Đoković i Jelena Karleuša!

U istraživanju, u kome je učestvovalo 1733 učenika četvrtog razreda srednjih škola iz 25 gradova u Srbiji, stoji da na prvom mestu su estradne ličnosti (domaći i strani pevači, strani glumci i manekenke) i sportisti, a mladi sve češće kao uzore vide članove svoje porodice, prijatelje ili profesore.

Anketa pokazuje da pored osoba iz privatnog života, mladi najviše cene muzičare Boru Đorđevića, Marčela i pevačicu Jelenu Karleušu. Maturanti sa tradicionalističkim stavovima kao svoje idole češće navode političare, istorijske ličnosti i vojskovođe – Ivicu Dačića, Milorada Ulemeka Legiju, Gadafija, Putina, Tita, Dragoljuba Mihailovića, ali i Teslu. S druge strane, srednjoškolci sa netradicionalnim ili blagim tradicionalističkim stavovima cene umetnike kao što suHemingvej, Milorad Pavić, Gogen, Agata Kristi, dok od političara i istorijskih ličnosti poštuju Tita, Napoleona, Gadafija, Gandija i Zorana Đinđića.

“Idol mladima, i pored svih medijskih linč kampanja, neistina, uvreda i omalovažavanja napisanih i izgovorenih o meni… Gde bih bila da nisam imala “kamen oko vrata” zlih i zavidnih… Ponosna na našu mladost! Da, ostalo je tu još tragova pogrešnog uticaja medija i i ispranih mozgova roditelja, ali i likovi poput ubice Premijera će uskoro nestati, kao što su nestali ratni zločinci, razne kriminogene “majke nacije” i ostala bagra, iz svesti naroda. Volim vas i zahvalna sam za svu ljubav i podršku koju mi pružate,” napisala je Jelena Karleuša povodom ankete.

Redakcija Tracara.com
Foto: Twitter

Povezane vesti

Back to Top