Search
Close this search box.

Doris Dragović: Želim da prošetam kroz Beograd

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Muzička diva Doris Dragović, obožavana u svim zemljama bivše Jugoslavije, posle dvadeset godina održaće dva koncerta u Srbiji. Za Dan zaljubljenih 14. februara nastupiće pred publikom Kombank arene u Beogradu, dok je koncert u Novom Sadu najavljen za 8. mart.

Osećate li uzbuđenje pred beogradski koncert?

– Ja uvek držim do toga da je dobro imati izvesno uzbuđenje na sam dan koncerta. To je ono kreativno uzbuđenje koje pomaže umetniku da se fokusira i koncetriše na najvažnije, a to je da podstakne unutrašnju emociju koja će se videti na samoj pozornici.

U Srbiji vaše pesme podjednako dobro znaju i stariji, ali i oni mlađi. Kako objašnjavate fenomen da nove generacije poznaju Vaš rad iako niste direktno prisutni na našoj javnoj sceni već dvadeset godina?

– Za mene je to najlepša čarolija! Ja mlade ljudi jako volim. Susret sa mladošću mi predstavlja toliku radost da tako nešto ne mogu da uobličim u rečenici. Sva vrednost, sva istina i lepota je u njima. Prava je magija da su moje pesme zaživele i kod mlađih generacija, kao i da intenzivna veza između moje muzike i njih postoji. To kako su moje pesme zaživele i kako se taj dodir održava je nešto što po svemu prevazilazi mene. Držim da je to najlepši deo čitave priče. Za mene je veliki dar činjenica da veza sa mladim ljudima postoji, a da je niko ne forsira. Apsolutno sam sigurna da je sva vrednost u mladosti.

Pesma „Željo moja“ mnoge vraća u prošlost, u vreme bivše Jugoslavije, kada su kako kažu bila lepša vremena. Da li ste Vi sami jugonostalgični i kakva osećanja u Vama budi ova pesma?

– Te 1986. godine ja sam imala 25 godina i moram reći da sam, pre svega, jako nostalgična kada pomislim na svoju mladost. Mislim da niko od nas nema nostalgiju prema državi, već prema sebi. Tada smo bili mladi, jaki i poletni. Imali smo elan i lude planove, velike želje i velike zamisli, kao i jednu apsolutnu sigurnost da možemo menjati čitav svet. Mislili smo da možemo pomerati planine sa mesta na mesto. Onda život odradi nekako svoje i smesti te na realnije visine.

Šta sve želite da vidite u Beogradu?

– Ukoliko mi dozvole obaveze imam želju da prošetam malo kroz grad i da se, ako ikako uspem, susretnem sa centrom i starim delom Beograda koji je naprosto magnetičan. To je deo grada koji je poseban, koji je iako star, u sebi pun mladosti i života.

Od ponedeljka 3. februara, popularna pevačica Doris Dragović biće gost emisije “Mojih 50” na Naxi radiju, koja je na programu svakog radnog dana od 18 do 19 časova. Uz Doris ćemo se prisetiti najvećih hitova domaće muzike, a  reprizu ove emisije možete slušati nedeljom od 15 do 20 časova.

Redakcija Tracara.com

 

POSLEDNJE VESTI