Prati nas

Bizarno

Elena Karić šokirala javnost: Skupljajte menstruaciju, naša krv je sveta!

Nekadašnja beogradska džetseterka i čuvena zavodnica, ćerka kreatorke Verice Rakočević, Elena Karić zaprepastila je naciju najnovijom objavom na Instagramu poručivši nedvosmisleno damama da je menstrualna krv moćan eliksir koji ne bi trebalo da rasipaju.

“Menstruacija je sveti, lepi i osnažujući aspekt ženskosti, suštine boginja, koje jesmo. Danas žene predaju svoju snagu patrijarhalnim ideologijama uzimajući lekove da zaustave menstrualni ciklus, koristeći tampone i uloške, koji izazivaju kancere, smatrajući da menstruacija predstavlja neprijatno prokletstvo,” napisala je Elena i pokrenula lavinu negativnih komentara, posebno na izjavu da godinama čuva menstruaciju i tome uči žene širom sveta.

“Naša krv je spas i svakog meseca imamo priliku da donesemo prinovu svoje mesečeve krvi na Zemlju kao što su to radili naši preci. Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše menstruacije. Korišćenjem čašica prikupićemo krv za prinošenje i doprineti zdravijem okruženju,” istakla je supruga biznismena Jugoslava Karića.

Na Eleninu objavu odgovorilo je na desetine žena, koje nisu mogle da veruju šta bogatašica priča. Neke su joj poručile da je sektašica zbog spiritualnih rituala koje promoviše, a druge da bi trebalo da poseti psihijatra.

“Ova žena nije normalna, a najgore je što je ubeđena da je na pravom putu. Samo se pitam kako nema nikog da je odvede na lečenje. Ne truj, bre, narod glupostima. Samo ćuti i ne oglašavaj se,” napisala je jedna Mila.

Neke od negativnih komentara Elena je odmah izbrisala, a onima koje je zainteresovala svojim postom obećala je da će na proleće za njih organizovati radionicu na temu skupljanja menstruacije, kada će im objasniti i gde da nabave mesečeve šolje.

Igrala oko vatre uz mantre!

Pre nekoliko godina Elena se sa suprugom i decom preselila na Kosmaj, gde uzgaja zdravu organsku hranu, a njihove komšije, seljani, često su zapanjeni dešavanjima na imanju čuvene porodice. Tako je prošle godine Elena po povratku iz Perua0 zapalila vatru nasred dvorišta i izvela peruanski ritual sa porodicom i prijateljima igrajući oko vatre i uzvikujući mantre, a kako je sve izgledalo, objavila je takođe na Instagramu.

“Zapalili smo vatru zbog solarne eklipse i novog Meseca. Ovo je ritual sa najvećom moći transformacije. On nam pomaže u oslobađanju od ograničenja koja nas sprečavaju da živimo svoj život punim plućima. Mi rado prihvatamo sve one lepe stvari koje tek treba da nam se dogode,” napisala je Elena tada.

Dizajnerka enterijera pre dve godine ispisala je sina Simona iz škole rekavši da je obrazovanje kod kuće najbolje.

loading...
1 komentar

1 komentar

  1. Kolinda

    21. 01. 2020. at 13:43

    Ova je odavno prolupala!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Bizarno

To Top