Prati nas

Život

Emina Jahović donirala 20.000 evra za izgradnju sigurne kuće

Emina Jahović donirala je 20.000 evra za pomoć pri izgradnji sigurne kuće u Novom Pazaru. Ova suma novca nije dovoljna da se završi kompletan objekat, ali će svakako biti od velikog značaja kako bi se ova investicija što pre završila.

Emina će, posle države, koja je glavni finansijer, biti pojedinačno najveći donator. Iako nikad nije bila žrtva nasilja, Jahovićeva saoseća sa ženama iz svog rodnog grada koje imaju ovakve probleme.

“Godinama postoji želja i namera da se na području Raške oblasti izgradi sigurna kuća, ali nikako da se to realizuje. Nije samo novac problem, postoji još niz stvari koje moraju da se reše i ispoštuju. Ono što je dobro jeste da žene iz Novog Pazara, Sjenice i okoline sve više govore o nasilju kroz koje prolaze i spremne su da prekinu tu torturu. Zato bi sigurna kuća bila spas za njih,”  kaže izvor i dodaje da je pevačica sama izrazila spremnost da pomogne.

“Emina je uočila sve to i sama se javila da pomogne. Donirala je 20.000 evra za izgradnju objekta, a to je svakako velika suma i vrlo smo joj zahvalni.”

Pevačica je imala samo jednu želju – da se u javnosti ne priča o njenom humanom gestu.

“Nije nas uslovljavala time, nego nam je rekla da ne bi volela da se pročuje u medijima da nam je donirala novac. Ja ipak mislim da o tome treba da se priča, ne samo zbog Emine, koja je pokazala da ima veliko srce, nego i zbog društvenog problema porodičnog nasilja, s kojim se svi zajedno borimo. Nadam se da će Emina u budućnosti, kada objekat bude izgrađen, doći da nas poseti i ohrabri na početku našeg rada“, zaključio je sagovornik Kurira.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top