in ,

Emotivni govor Amber Heard o nasilju nad ženama

Amber je pozvala sve žene da ne zatvaraju oči pred nasiljem (foto: Screenshot)
Amber je pozvala sve žene da ne zatvaraju oči pred nasiljem (foto: Screenshot)

Amber Heard je tokom vikenda, u sklopu obeležavanja Svetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama, snimila promotivni video u kom vrlo emotivno govori o ovom, nažalost, veoma učestalom problemu sa kojim se suočavaju mnoge žene, a kroz koji je i sama prošla.

Glumica je pre nekoliko meseci optužila bivšeg surpuga Johnny Deppa da ju je fizički zlostavljao i želela je da svojim obraćanjem ohrabri žene da ne prećutkuju nasilje, da progovore i zauzmu se za sebe.

„U početku sam se pitala: ‘Kako je moguće da mi se ovo dešava? Ja sam jaka, pametna, ja nisam žrtva’. Pretpostavljam da ta etiketa ‘žrtve’ sa sobom nosi i neku vrstu srama“, kaže Amber kroz suze i dodaje: „To se dešava mnogim ženama koje poznajete. A kada se to desi u vašem domu, iza zatvorenih vrata, sa nekim koga volite, situacija je još komplikovanija. Da neka nepoznata osoba to uradi, ne biste ni razmišljali o tome da treba da bude kažnjen“.

Amber se zahvalila na podršci koju je dobila od bliskih osoba koje su joj pomogle u tim teškim trenucima. „Da nisam imala par ljudi u koje imam poverenja, da oni nisu bili uz mene moj život bi bio potpuno drugačiji. Kao žena koja kroz ovo prolazi javno, imam jedinstvenu priliku da podsetim druge žene da ne mora da bude tako. Ne morate da prolazite kroz to same. Niste same. Moramo da promenimo način na koji govorimo o ovakvim stvarima. Jedini način na koji ćemo podstaći ljude da istupe, da progovore i zauzmu se za sebe, jeste da promenimo sistem koji ih primorava da ćute“.

https://www.youtube.com/watch?v=srru_fLNWXo

Podsetimo, australijska glumica rešila je da stavi tačku na brak sa Deppom nakon svađe tokom koje ju je suprug fizički maltretirao i naneo joj modrice na licu. Međutim, nakon ovih optužbi našla na meti onih koju su tvrdili da je batine izmislila kako bi izvukla novac od supruga nakon razvoda. Ona je pak, odlučila da sedam miliona dolara koje će dobiti kada proces razvoda bude okončan, donira humanitarnim organizacijama.