Prati nas

Vesti

Evrovizija u Izraelu na meti islamskih džihadista

“Nadamo se svi skupa da do toga zaista neće doći i da se radi o nečijoj neslanoj šali”

Islamskih džihadista prete da će poremetiti ovogodišnje muzičko takmičenje koje će se održati u Jerusalimu. Palestinski pokret Islamski džihad iz Pojasa Gaze objavio je u svom saopštenju da će sprečiti održavanje muzičkog festivala, ali nisu objasnili na koji će tačno način to i učiniti.

Delegacije za takmičenje Evrovizije prekjuče su počele da stižu u Izrael na takmičenje koje će biti održano od 14. do 18. maja i koje će, kako se očekuje, privući hiljade turista u tu zemlju. Zbog toga, džihadisti su objavili sledeće saopštenje.

‘’Sprečimo neprijatelja da uspe u održavanju bilo kakvog festivala, čiji je cilj da naškodi palestinskom narodu’’, naveo je islamista u saopštenju, objavljenom u trenutku kada su izraelske vazduhoplovne snage počele napade na više desetina meta širom Pojasa Gaze, kao odgovor na to što je nekoliko stotina raketa ispaljeno na teritoriju Izraela.

Srpska delegacija koja je pre nekoliko dana otputovala u Izrael, kako bi prisustvovala probama za evrovizijsko takmičenje, koje će se desiti za 10 dana, nimalo nije opuštena zbog ove situacije koja preti da im ugrozi mir i povratak. Prema saznanjima, Nevena se trudi da se maksimalno fokusira na svoj nastup i scenske pokrete, ali nije joj prijatno kada u njihovim medijima pročita džihadističke pretnje.

‘’Nije prijatno nikome od nas. Ne samo našoj delegaciji, već i drugima. Ovde smo svi zajedno, viđamo se na probama i komentarišemo situaciju. Ne bismo voleli da sav naš napor, trud i rad padne u drugi plan i da se, umesto o pesmi, govori o nekakvim terorističkim napadima. Nadamo se svi skupa da do toga zaista neće doći i da se radi o nečijoj neslanoj šali. Takođe, nadamo se što boljem plasmanu i ulasku u finale jer je to naš zajednički cilj. Zbog toga smo došli’’, rekao je jedan od članova srpske delegacije, piše Alo.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

Izdvajamo


Reklama

Popularno

To Top