Farma dan 3: Pale prve svađe!

Saška se ovoga jutra prva probudila. Pošto nije imala sa kim da popije kafu, ona je odlučila da pospremi kuhinju. Pošto su se svi farmeri probudili, Ekrem je održao sastanak svim farmerima. Objasnio im je, ponovo, koje su im dužnosti. Spomenuo je čišćenje toaleta, međutim, niko od takmičara nije blagonaklono reagovao, tako da su, za sada, tu temu preskočili.

Za vreme sastanka Zorica je otvoreno, bez dlake na jeziku, komentarisala Duleta i Radojku. Njoj je zasmetalo što, iako su sluge, niko od njih dvoje ne ispunjava obaveze koje im tom titulom pripadaju. Era je šaljivim nastupom provoricao Zoricu. U jednom trenutku, Era je iz sveg glasa povikao: „Zar svaka Farma mora da ima neku Zoricu Brunclik?!“. Zorica nije dobro podnela Erine provokacije, pa mu je odbrusila da je nikada ne poredi  sa Zoricom, a zatim ga i opsovala. Era je shvatio da Zorica nije prihvatila šalu, pa je ustao, izrinio joj se i zagrlio je u znak pomirenja. Nakon pomirenja, nastavljen je verbalni napad na Duleta i Radojku. Ovog puta, Zorici se priključila i Vesna Rivas koja je zaključila da sluge imaju „kompleks niže vrednosti“. Miki Mećava je jedini stao u odbranu sluga. Rasprava je posle nekog vremena utihnula.

Zorica, još pod utiskom pređašnje rasprave, započinje novu, ovoga puta sa Saškom Karan. Naime, Saška je Zoricu nazvala „ženom u godinama“. Zorica je, u svom stilu, par puta odbrusila Saški. Ostali farmeri su bili prisutni, međutim, niko nije želeo da se umeša.

Bilo je vreme za doručak…. Gibanica! Međutim, ni ovaj obrok nije prošao bez varnica. U glavnim ulogama su bili Zorica Marković i Miki Mećava. Miki je Zorici, uz gibanicu, ponudio i parče slanine. Ona je shvatila taj gest kao uvredu i odbrusila mu kako mu nije ni tražila slaninu, i zašto joj je uopšte daje.

Po završetku sastanka, Stanija i Nenad su pričali o odrastanju. Stanija je pričala o tome kako nije imala normalno detinjstvo i odrastanje, jer je zbog čestih selidbi i života u Njujorku sve ostavila u Srbiji.

Ekrem je ponovo sazvao sastanak, ovoga puta, da im saopšti Prokina zapažanja o lošoj higijeni u spavaćoj sobi, kao i predlogu da se između objekata proširi. Ekrem se dogovorio da odgovorni za stazu budu Era i Nasif. Kao glavno jelo dana, Ekrem je domaćicama predložio kupus.

U međuvremenu je farmerima stiglo i pismo Zadruge. U pismu su ukućani opomenuti da je spavanje tokom dana strogo kršenje pravila. Gazda Ekrem, ne pročitavši pismo do kraja, nije oklevao da okrivi Gljivu za taj prekršaj. Međutim, na kraju pisma se našlo Ekremovo ime. Ovo ga je šokiralo. On je, naravno, priznao prekršaj, uz obrazloženje da je „samo odmarao“. Odgovornost za ovaj prekršaj je preuzeo Dule, jer je, kako je rekao, previše založio šporet.

Reper Sha je rešio da sazna nešto više o svojim kolegama sa Farme pa je tako prvo šaputao sa Ljubom, a zatim su, pošto ih je Miki Mećava upozorio, komunicirali pišući po stolu. Sha je ogovaranje nastavio u spavaćoj sobi sa Filipom Mitrovićem i Jovanom. Pošto je Jovana izašla, Filip je priznao Sha da mu se ona sviđa.

Pošto su završili deo obaveza, Goca Božinovska i Sha su zamolili Mikija, odnosno Jovanu da ih izmasiraju. Mećava je masirao Gocu, dok je Jovana masirala Sha. Na drugoj strani spavaće sobe, Sandra i Aki su ležali u krevetu. Sandra je došla kod Akija da mu se požali na mane seoskog života.

Vesna je ponovo bila ljuta jer niko nije pospremio za sobom u kuhinji posle jela. Zaključila je da on previše jede, i da zbog njega, ostali farmeri neće imati šta da jedu.

Povezane vesti

Back to Top