Search
Close this search box.

Posle Cece u školstvu se pojavilo i pitanje o ‘Farmi’

Pitanje koje je šokiralo javnost

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pitanje koje je šokiralo javnost

Javnost je nedavno bila šokirana činjenicom da se u knjigama osnovne škole nalaze i stihovi jedne folk pesme, a sada je usledilo još jedno neprijatno iznenađenje. Na takmičenju učenika medicinskih škola pojavio se zadatak s primerom iz popularnog rijalitija Farma, koji je izazavo burne reakcije i osude profesora.

Naime, srednjoškolci medicinske škole su iz takmičenja iz matematike dobili zadatak u kojem se pominje Farma. Kako je u pitanju rijaliti program sa sadržajem neprimerenim za omladinu, mnogi su osudili autora zadatka. Zadatak glasi: „Osoba A je pobedila osobu B u duelu znanja i na taj način je u popularnom rijalitiju Farma udvostučila glasove. Nakon toga je objavljeno da je osoba A osvojila 75% a osoba B 25% glasova. Koliki je odnos procenata bio na glasanju pre udvostručenja?“.

Bivši dekan i profesor na Matematičkom fakultetu Miodrag Mateljević kaže da je zadatak mogao da se formira i bez pominjanja Farme.

„Moglo je da se ubaci nešto gde je glasanje istog tipa. Nije morao to biti rijaliti“, rekao je profesor.

Ipak, autor ne vidi problem u zadatku.

„Ako se održava na televiziji znači da je to naša realnost. Ovde je problem to što je taj zadatak s procentima veoma loše urađen. Od 113 učenika 20 ga je uradilo tačno“, rekao je Vladimir Baltić za Kurir.

POSLEDNJE VESTI