Prati nas

Šokantno

Posle Cece u školstvu se pojavilo i pitanje o ‘Farmi’

Autor kaže da je to naša realnost

Pitanje koje je šokiralo javnost Pink

Javnost je nedavno bila šokirana činjenicom da se u knjigama osnovne škole nalaze i stihovi jedne folk pesme, a sada je usledilo još jedno neprijatno iznenađenje. Na takmičenju učenika medicinskih škola pojavio se zadatak s primerom iz popularnog rijalitija Farma, koji je izazavo burne reakcije i osude profesora.

Naime, srednjoškolci medicinske škole su iz takmičenja iz matematike dobili zadatak u kojem se pominje Farma. Kako je u pitanju rijaliti program sa sadržajem neprimerenim za omladinu, mnogi su osudili autora zadatka. Zadatak glasi: “Osoba A je pobedila osobu B u duelu znanja i na taj način je u popularnom rijalitiju Farma udvostučila glasove. Nakon toga je objavljeno da je osoba A osvojila 75% a osoba B 25% glasova. Koliki je odnos procenata bio na glasanju pre udvostručenja?”.

Bivši dekan i profesor na Matematičkom fakultetu Miodrag Mateljević kaže da je zadatak mogao da se formira i bez pominjanja Farme.

“Moglo je da se ubaci nešto gde je glasanje istog tipa. Nije morao to biti rijaliti”, rekao je profesor.

Ipak, autor ne vidi problem u zadatku.

“Ako se održava na televiziji znači da je to naša realnost. Ovde je problem to što je taj zadatak s procentima veoma loše urađen. Od 113 učenika 20 ga je uradilo tačno”, rekao je Vladimir Baltić za Kurir.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Šokantno

To Top