in

Frank Underwood je mrtav: Stigla najava poslednje sezone ‘Kuće od karata’


Frank Underwood zvanično je mrtav, otkriva trejler nove sezone Kuće od karata, koja će se prikazivati od novembra bez glavnog glumca Kevina Spaceyja, koji je posao u ovoj političkoj drami izgubio zbog optužba za polno zlostavljanje.

Trejler prikazuje glumicu Robin Wright koju tumači ulogu Claire kako stoji pored groba Underwooda i izgovara nekoliko reči – bez emocija.

Netflix je objavio da će se šesta i poslednja sezona serije pratiti Claire Underwood, koja je postala predsednica Sjedinjenih Država u petoj sezoni.

Spaceya su prošle godine producenti serije otpustili, pošto ga je više od 30 osoba optužilo za seksualno zlostavljanje, a sve je počelo nakon što ga je glumac Anthony Rapp optužio da je pokušao da zavede 1986. godine, dok je on bio 14-godišnjak. Kevin Spacey izvinio se nakon skandala za neprimereno ponašanje pema Rappu i povukao se iz javnog života.

Tužilaštvo u Los Anđelesu u utorak je objavilo da neće podizati optužnicu protiv Spaceya u slučaju jedne optužbe iz 1992. jer je reč o slučaju izvan njegove nadležnosti. Još jedan slučaj optužbe protiv Spaceya razmatra se u državnom tužilaštvu Los Anđelesa.

Šesta sezona biće dostupna na Netflixu 2. novembra, a imaće osam, umesto dosadašnjih 13 epizoda po sezoni.