in

Gde su danas i kako izgledaju zvezde serije ‘Judina žena’?

Judina žena, jedna od najpopularnijih venecuelanskih telenovela, koja je prikazivana na našim televizijama pre 18 godina, ostala je u sećanju publike po neobičnoj priči o serijskim ubistvima koje izvodi misteriozna žena obučena u krvavu venčanicu, a budući da su na našim TV stanicama već duži niz godina prevlast preuzele indijske i turske serije, veoma malo smo upoznati sa time kako su se, nakon te sapunice, razvijale karijere glavnih aktera, kao i kako oni izgledaju danas.

Iako se glavna nit radnje plela oko monstruoznih ubistava nad žrtvama obeleženim sa 30 srebrnjaka, celu priču su nosili Glorija Leal, mlada studentkinja koja je snimala dokumentarac o ovim nemilim događajima, i njen izabranik Salomon Vajsman, trenutni rukovodilac vinarije Del Toro, u čijim je podrmumima bio sakriven novac koji je izazvao veliki broj ubistava.

Gloriju je tumačila Chantal Baudaux, venecuelanska glumica i manekenka, koja u svojoj krvi nosi francuske i španske korene. Nakon uspeha ove serije iz 2002. godine, pojavila se u još nekoliko telenovela, od kojih su najzapaženijih uspeh imale Amantes (2005) Calle Luna, Calle Sol (2009), ali njena glumačka delatnost opada nakon udaje za venecuelanskog biznismena Alberta Morla. Danas ima 40 godina.

(foto: Screenshot/Instagram/chantalbaudaux)
(foto: Screenshot/Instagram/chantalbaudaux)

Njen filmski partner Juan Carlos Garcia (danas 49 godina) je, takođe, karijeru započeo kao model, i to sasvim slučajno, tako što je svoju tadašnju devojku pratio na jednu audiciju. Nakon i više nego uspešne karijere modela (između ostalog radio je za brendove kao što su Tommy Hilfiger i Christian Dior) okušao je sreću i kao glumac i u tim vodama je ostao do danas, kako na velikom platnu, tako i na malim ekranima. Poslednja značajna uloga mu je lik glavnog negativca u seriji Amor Secreto (2015). Već 6 godina je u braku sa koleginicom  Yuvannom Montalvo.

(foto: Screenshot/Instagram/juancarlosgarciap)
(foto: Screenshot/Instagram/juancarlosgarciap)

Možda vam nije poznata činjenica da je Astrid Carolina Herrera (danas 56 godine), koja je oživela lik Altagrasije del Toro, devojke iz bogataške porodice koja je nesrećnim slučajem sudbine provela 20 godina u zatvoru zbog ubistva koje nije počinila, u stvarnom životu bila mis sveta za 1984. godinu. Nakon ovog trijumfa, svojim zemljacima je dokazala da je mnogo više od samo lepog lica i tela, tako što je postala jedna od najomiljenijih glumica. Nakon uloge serijskog ubice u venčanici, Astrid je imala još 4 zapažene role u telenovelama, a poslednja je u La viuda joven (2011).

(foto: Screenshot/Instagram/astridherrera84)
(foto: Screenshot/Instagram/astridherrera84)

Ulogu Marine Batiste, prevarantkinje sa mnoštvom lažnih identiteta, odigrala je Gledys Ibarra (danas 59 godina), koja je jedna od retkih likova iz ove serije koja je i danas veoma aktivna na filmu i u telenovelama. Poslednja značajna uloga u 7. umetnosti joj je evropski film The Path of the Sun (2015), i u seriji Piel salvaje iz iste godine.

(foto: Screenshot/Instagram/ibarragledysof)
(foto: Screenshot/Instagram/ibarragledysof)

U istoj seriji je zaigrala i njena koleginica iz Judine žene, Julie Restifo (danas 61 godina), koja nam je ostala u sećanju kao Huaka Leal, majka glavne protagonistkinje, ali i jedna od pomoćnica pri bizarnim ubistvima. Nakon emitovanja ove serije, ostvarila je veliki broj značajnih uloga u venecuelanskim filmovima i telenovelama.

(foto: Screenshot/Twitter/julierestifo)
(foto: Screenshot/Twitter/julierestifo)

Ono što će vas možda iznenaditi je činjenica da je ona u braku sa Javierom Vidalom (danas 66 godine), legendom venecuelanskog glumišta, koji je maestralno dočarao lik luckastog, ali beskrupuloznog Ludovika del Toroa. On je u svojoj zemlji danas jedan od najcenjenijih televizijskih i pozorišnih glumaca, a ostavio je dubok trag i kao režiser u teatru.

(foto: Screenshot/Twitter/javiervidalp)
(foto: Screenshot/Twitter/javiervidalp)

Njegovu shizofrenu suprugu Ćićitu tumačila je Dora Mezzone (danas 58 godina), koja je, takođe, najveći deo svoje karijere provela na daskama koje život znače, i to igrajući uloge na engleskom, italijanskom, francuskom i španskom jeziku. Poslednju ulogu na TV-u je odigrala u telenoveli Corazon esmeralda (2014).

(foto: Screenshot/Twitter/doramezzone)
(foto: Screenshot/Twitter/doramezzone)

Jedan od najupečatljivijih i najomiljenijih likova iz Judine žene donela je Fedra Lopez (danas 57 godine). Nje se sećamo kao izuzetno opasne Rikarde Arahuo, koja je vešto igrala na kartu seksepila i navodno niže inteligencije kako bi sve svoje namere sprovela u delo. Lopezova je najveći deo karijere igrala upravo uloge negativnih likova, a poslednji u nizu je u seriji Natalia del Mar (2013).

(foto: Screenshot/Instagram/fedralopezoficial)
(foto: Screenshot/Instagram/fedralopezoficial)

Lauru Brisenjo tumačila je Kiara  (danas 57 godine), koju u rodnoj Venecueli vole podjednako kao glumicu, pevačicu i TV voditeljku. Poslednji album izdala je 2010. godine, a uloga na TV-u u kojoj je briljirala je u već spominjanoj seriji Piel salvaje, za koju je scenario napisao Martin Hahn, koji stoji i iza priče o Judinoj ženi.

(foto: Screenshot/Rumberos.net)
(foto: Screenshot/Rumberos.net)