Search
Close this search box.

Gérard Depardieu optužen za silovanje

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pariško tužilaštvo pokrenulo je istragu o francuskom glumcu Gérardu Depardieu zbog navodnog silovanja i seksualnih napada nakon tužbe predate na jugu Francuske, saznaje AFP iz sudskih izvora.

„Gérard Depardieu apsolutno osporava bilo kakav napad i silovanje“, reagovao je njegov advokat, a prenosi agencija France-Presse.

Tužba protiv slavnog glumca koji ima 69 godina predata je sudu u Eks an Provans, koji je pokrenuo istragu, ali ju je u sredu prepustio pariskom tužiteljstvu, precizirao je taj sudski izvor.

„Žalim zbog javnog karaktera te procedure koja nanosi veliku štetu Gérardu Depardieu, za čiju nedužnost sam uveren da će biti dokazana“, rekao je advokat Temim i pozvao na maksimalnu suzdržanost u poštovanju prava svih strana.

Kako piše list Le Parisien, tužiteljka je dvadesetogodišnja glumica i plesačica. Ona je objasnila da ju je glumac dva puta polno zlostavljao tokom proba za jednu pozorišnu predstavu 7. i 13. avgusta u pariskom hotelu u kojem on i živi.

Jedan od najplodnijih francuskih glumaca Depardieu je u svojoj dosadašnjoj karijeri glumio u oko 170 filmova, a dobio je međunarodnu pažnju 1990. nakon glavne uloge u komediji na engleskom jeziku Zelena karta. (N1)

POSLEDNJE VESTI