Prati nas

Evrovizija

Godina plagijata: Hrvati ukrali poznatu pesmu, pa je šalju na Eurosong!

(foto: Instagram/jacqueshoudek)

(foto: Instagram/jacqueshoudek)

Jacques Houdek predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, a izbor njegove pesme mnogi osporavaju, te tvrde da su pojedini delovi idetični sa jednim velikim hitom.

Na društvenim mrežama pokrenuta je polemika o ‘neverovatnoj sličnosti’ kompozicije My friend sa čuvenim Diznijevim hitom Let It Go, numere iz animiranog filma Zaleđeno kraljevstvo.

Zamera mu se i što će pesmu pevati na italijanskom i engleskom jeziku, a ne na maternjem, a pevač povodom ovoga kaže: “Pjesma je dvojezična – talijansko-engleska, što nam je barem deset mjesta naprijed jer mislim da bismo puno izgubili da pjesmu pjevamo na materinjem jeziku. Ja bih doista volio da se Eurosong vrati u onaj trend otprije 15 godina kad su se sve pjesme pjevale na materinjem jeziku”, rekao je za portal Tabloid.hr.

Poslušajte sami da li je publika u pravu u vezi ovih kritika:

3 komentara

3 Comments

 1. k

  03. 03. 2017. at 15:23

  Ukrali pesmu hrvati, nemci, kipar… sta je sa ljudima?

 2. Filip de Vitir

  03. 03. 2017. at 18:30

  Pjesma stvarno podsjeća – pogotovu refren “let it go” sa dijelom “my friend” i sama atmosfera. Mada, mislim da iako podsjeća nije plagijat jer je nevjerovatno teško danas napravit neku pjesmu da ne lići na neku drugu. Poenta ove pjesme je u tome kako to izodi – kao da je duet u pitanju što je prosto nevjerovatno. Mislim da će da budu baš zapaženi sa ovom pjesmom i želim im top 3!

 3. Moxi

  04. 03. 2017. at 12:50

  To takmičenje je davno izgubilo smisao. Pravila se ne poštuju a glasači omalovažavaju. Opet će pobediti neka politička šuša.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top