Prati nas

Hot!

Her-story: Madonna snimila odgovor na HIStory Michaela Jacksona

Michael Jackson Madonna su, bez premca, dve najveće pop ikone svih vremena, a odnos između ovo dvoje muzičara će verovatno zauvek ostati misterija.

Iako su nakratko izlazili tokom 90-ih, njihove priče o ovome periodu se znatno razlikuju. Dok Madonna tvrdi da se ljubila i mazila sa Jacksonom, kao i da je ona bila ta koja je preuzela inicijativu zbog stidljivosti kralja popa, kome je više bio potreban prijatelj i neko ko će ga razumeti nego romansa, Michael nije pamtio ovo iskustvo u baš tako romantičnom svetlu kao kraljica popa danas.

U jednom intervjuu, on je izjavio kako ga je Madonna zgranula knjigama eksplicitnog sadržaja, kao i navaljivanjima da zajedno obilaze striptiz klubove u kojima nastupaju transvestiti. On je, između ostalog, dodao i da je Madge bila ljubomorna na njegov uspeh.

Ipak, da je Michael do danas ostao izvor nepresušne inspiracije za Madonnu, govori i njen poslednji mini-film, nazvan Her-story (Njena priča), što je očigledna aluzija na album HIStory (Njegova priča), koji je kralj popa izdao 1995. godine i tako se razračunao sa svim predrasudama koje su vladale o njemu, bilo da se radi o antisemitizmu ili pedofiliji.

Madonna, sa druge strane, dve decenije kasnije, u svojoj priči govori o važnosti feminizma u današnjem dobu, a na kakav impresivan način je poslala tu poruku pogledajte u narednom mini-filmu.

1 komentar

1 komentar

  1. Sturdust

    11. 03. 2017. at 11:08

    Ovaj članak je očigledno pisao fan Majkla Džeksona, jer je apsolutno nemoguće drugačije objasniti stavljanje njenog mini filma i njegovog albuma u isti kontekst. Mislim i da ste jedini medij na planeti kome je to palo na pamet. Madonnu i Jacksona možda povezuje dosta toga, ali ovaj film nikako. Ne vidim nikakvu aluziju na HIStory, osim ako ne želite da kažete da svako “Her story” ili “His story” na ovom svetu predstavlja aluziju na “HIStory”? Da ne preterujete malo?To je, otprilike, isto kao kada bi neki Madonnin fan rekao da crtani film Frozen predstavlja aluziju na Madonninu pesmu Frozen. Veze s vezom…

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Hot!

To Top