Search
Close this search box.

Hoće da bude Elon Musk: Željko Mitrović napravio leteći automobil

Foto: Twitter

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Foto: Twitter Željko Mitrović još sredinom maja najavio je da će napraviti leteći automobil kojim će preleteti Beograd u avgustu ove godine.
On je sada izvršio prvo podizanje letećeg automobila u vazduh. „Danas sam sa ekipom Pinkovog istraživačkog i razvojnog centra uspešno odvojio moj flying car od zemlje bez obzira na bezbednosne sajle i tegove i to sa samo 30 odsto snage motora! Sada se za prelet preko Beograda čekaju samo atesti i odobrenje kontrole leta,“ objavio je Mitrović na Tviter nalogu.

Pogledajte video:

Podsećanja radi, Mitrović je još u maju objavio da će biti prvi čovek koji će poleteti automobilom u koji može stati samo jedna osoba. „Ovo je projekat mog prvog flying car (drona), koji će, kao prototip, biti proizveden u mojoj fabrici dronova! Prvog avgusta će probni pilot DJ Žeks preleteti Beograd sa ovom letelicom za jednu osobu! Već u septembru kreće serijska proizvodnja,“ napisao je Mitrović tada na Instagram profilu. Vlasnik televizije Pink najavio je da će početi sa proizvodnjom ovih vozila, već u septembru.

POSLEDNJE VESTI