Ispunilo se još jedno ‘proročanstvo’ Simpsonovih

Super Bowl 2017 (foto: AP)

Animirana serija Simpsonovi, koja se na malim ekranima emituje skoro 30 godina, poslednjih meseci je u centru pažnje zbog događaja koje su scenaristi odavno predvideli, a koji su se zaista obistinili.

Nedugo nakon dolaska Donalda Trumpa na mesto predsednika Sjedinjenih Američkih Država, koji je u popularnoj seriji prikazan još davne 2000. godine, mnogo pre nego što je iko mogao da zamisli da će biznismen postati aktivni član političke scene, ispunilo se još jedno predskazanje: Lady Gaga koja se spušta sa krova tokom Super Bowl-a 2017.

Simpsonovi su predvideli Trumpovu politicku karijeru jos 2000. godine (foto: Snopes)

U epizodi koja nosi naziv Lisa Goes Gaga, pop pevačica svira klavir i nosi duboke čizme sa potpeticom – baš kao i tokom svog nastupa na najgledanijem sportskom finalu u nedelju uveče. U seriji, iz njenog metalnog brushaltera sevaju varnice, dok je Lady Gaga ipak ponela suptilniji Versace scenski kostim, ali se zaista spustila na scenu viseći sa konopaca, sa velike visine.

Poslednje predvidjanje iz Simpsonova koje se obistinilo (foto: AP/screenshot)
Poslednje predvidjanje iz Simpsonova koje se obistinilo (foto: AP/screenshot)

Pored poslednja dva događaja, Matt Groening i njegov tim scenarista su predvideli i pametne satove (1995), popularnu Facebook igricu FarmVille (1998), čokoladni tematski park (1991), koji sada možete posetiti ako idete u obilazak Šangaja, a Homer je preduhitrio Miley Cyrus, pa je prvi “uzjahao” džinovsku kuglu za razbijanje.

Fanovi koji su se bavili ovom temom otkrili su preko 20 događaja koji su se poklopili sa scenariom animirane serije, a mi ne možemo da dočekamo da vidimo šta je sledeće na redu.

170

Povezane vesti

Back to Top