Prati nas

Bizarno

Javne ličnosti osudile vladiku Kačavendu optuženog za pedofiliju, jer je služio liturgiju

Vladika Kačavenda, koji je pre četiri godine penzionisan zbog umešanosti u podvođenje maloletnika, služio je liturgiju na Božić u manastiru SPC Sveta Petka u Bijeljini.

Čini se da ovoj crkvi nije smetalo to što je Kačavenda optužen za bludne radnje, među kojima je svakako najjezivija – pedofilija. Na desetine dečaka otkrilo je da ih je ovaj pop zlostavljao, no umesto da bude sudski procesuiran, njega je crkva penzionisala.

Njegova liturgija šokirala je javnost, ali i poznate ličnosti. Na Twitteru se među prvima oglasila Marija Šerifović, glasno osudivši ovo. “Pa bre o čemu se radi ? Pa ljudi jel ste poludeli skroz? PU BRE ! PU !,” napisala je ona, a slično je komentarisala i Ana Štajdohar. “Dovedeš svoje dete pred čoveka optuženog za pedofiliju? Roditelji, saberite se.,” rekla je ona.

Oglasila se i Tatjana Vojethovski, koja je slučaj pedofilije istraživala u emisiji Život priča, zbog čega ju je crkva proglasila neprijateljem. “Toliko sam neprijatnosti, napada, vređanja, pretnji doživela zbog Kačavende, da, uz svu naviku na takav život, to stvarno nije lako. I nije ovo ni žaljenje ni šta slično. Samo mi je neshvatljivo da to što taj čovek služi danas na Božić, prolazi u ovom narodu. Sve smo zaslužili,” napisala je ona.

loading...
2 komentara

2 Comments

  1. s

    09. 01. 2018. at 02:39

    ova marija veca alapaca od karleuse sve zivo mora isprokomentarisati ziveo vladika kachavenda

  2. xoxo

    09. 01. 2018. at 13:07

    @S a nisi ti kriva, bolest ne bira nego tera sve od reda.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top