Jelena Karleuša uporedila Donalda Trumpa sa Hitlerom

Karleuša je oštro kritikovala imigracionu politiku Donalda Trumpa (foto: Instagram/karleusastar/Screenshot)

Posledice zabrana ulaska u zemlju koju je Donald Trump potpisao pre nekoliko dana već počinju da se osećaju i u Sjedinjenim Državama ali i celom svetu. Strani mediji navode da novoizabrani predsednik Amerike ne samo da je zabranio ulazak državljanima sedam zemalja Bliskog istoka, već se odluka odnosi i na državljane sa dvojnim državljanstvom koji su iz tih zemalja.

Ova, za mnoge sramna odluka Trumpa naišla je na veliko nezadovoljstvo širom sveta, a pogodila je prilično i Jelenu Karleušu koja ga je uporedila sa Hitlerom.

Ona je na svom Facebooku napisala:

“Diskriminacija ljudi na osnovu njihove religije, u ovom slučaju “sporna” religija je islam, od Trampa čini Hitlera 21. veka. Holokaust treba da bude ružna prošlost čitave planete i civilizacije, koja ne sme nikada više da se ponovi.
Generalizovati ljude samo na osnovu njihove vere vraća nas u tamni srednji vek inkvizicije. Time što je Tramp objasnio da štiti Ameriku tako što zabranjuje ulazak muslimanima, indirektno govori da su za njega svi muslimani-loši. Što dovodi do kršenja osnovnih postulata Amerike, a to su jednakost svih gradjana i demokratija.
Ako na to dodamo licemerje u kom Tramp navodi da će se boriti protiv Isis-a tako što će nastaviti sa slanjem američke vojske u iste te islamske zemlje, postavlja se pitanje A KO ĆE ŠTITITI ISLAMSKE ZEMLJE OD AMERIKANACA?!
Tramp uvodi čitavu planetu u haos i plašim se, kao gradjanin, da je ovo put bez povratka ukoliko se Trampu hitno ne proglasi impičment.
Po mom mišljenju, prethodni predsednici su bili loši po Balkan, po muslimane, po ove i one… ali ovog psihopatu svi zajedno treba da zaustavimo ukoliko ne želimo treći svetski rat”.

https://www.facebook.com/jkdiva/posts/10155102866736282

Ovaj post izazvao je mnogo polemika i njeni fanovi su odmah počeli da komentarišu ovaj njen stav, naglasivši da su pre Trumpa veoma optru politiku vodili i Clinton, Bush i Obama, na šta je pevačica odgovrila: “Ali kada je reč o Trampu, donositi zakone o zabrani bilo koga i čega na osnovu religijskog opredeljenja je TAMNI SREDNJI VEK. A najveće licemerje je to što Tramp zabranjuje da muslimani ulaze u Ameriku A KO CE ZABRANITI AMERIKANCIMA DA ULAZE U MUSLIMANSKE DRŽAVE, BOMBARDUJU, UBIJAJU PREDSEDNIKE I KRADU NAFTU?”

Da li se slažete sa ovim njenim stavom?

Povezane vesti

Back to Top