Search
Close this search box.

Jeziva ispovest Emili Ratajkowski o pokušaju silovanja

Foto: Instagram

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Foto: Instagram

Američka manekenka i glumica Emily Ratajkowski optužila je fotografa Jonathana Ledera za seksualno napastovanje koje se navodno dogodilo 2012. godine u njegovom domu u planinskoj regiji Katskil u američkoj saveznoj državi Njujork, prenosi „Page Six“.

Ratajkowski je optužbu iznela u podužem eseju koji je napisala za časopis “New York”, a koji je objavljen u utorak. U njemu manekenka tvrdi da ju je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis “Darius” i da je taj angažman zahtevao da prespava u agentovoj kući.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će biti model za donji veš. Želeći da delovati zrelije, tada 20-godišnja Ratajkowski prihvatila je crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri.

“Naučena sam da je važno steći reputaciju dobre radnice koja ne zanoveta”, napisala je Ratajkowski.

“Nikad ne znaš s kim će raditi posle tebe’, govorio bi mi agent.”

Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem vešu rekao: “Hajdemo sada da pokušamo bez odeće”.

“Iste sekunde nakon što sam skinula odeću, deo mene se isključio”, piše Ratajkowski.

“Počela sam da plutam van sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bih mogla da izgledam. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su crne mrlje ispred mojih očiju počele da se povećavaju.”

Kasnije, kada je šminker koji je radio na snimanju otišao da spava, Ratajkowski kaže da se osećala kao da je potpuno budna, ali “jako, jako pijana”. Napisala je da su se ona i Leder ogrnuli ćebetom na kauču, te da je fotograf počeo da je ispituje o momcima s kojima je bila u vezama i da ju je gledao dok je trljala stopala kako bi se ugrejala.

“Rekao mi je da mu se sviđa to što radim sa stopalima. Toga se sećam najjasnije. Mrzim to što je Jonathan komentarisao nešto što sam tokom života radila kako bih se utešila”, napisala je Ratajkowski.

“Većine toga što je usledilo sećam se kroz maglu. Jasan mi je samo taj osećaj. Ne sećam se da smo se ljubili, ali se sećam da su njegovi prsti odjednom bili u meni. Čvršće i čvršće, gurajući i gurajući ih kao što nije radio niko pre, a ni niko posle njega. Mogla sam da osetim svoj oblik i zaista me je bolelo. Instinktivno sam zgrabila njegovo zapešće i silom ga izvadila iz sebe. Nisam ništa rekla. On se ustao i u tišini povukao na gornji sprat.”

Manekenka je napisala da je prespavala u Lederovom domu i da se sutradan vozom vratila kući.

Fotografije koje su nastale u Lederovoj kući 2016. godine su objavljene u knjizi “Leder / Ratajkowski Collector’s Edition” izdavača “Imperial Publishing”, ali manekenka tvrdi da fotograf i izdavač nisu imali pravo da koriste te fotografije. Objavu knjige i izložbu na kojoj su fotografije trebale da budu predstavljene tada je pokušalo da se blokira pravnim putem.

Portparol izdavača “Imperial Publishing” u utorak je utvrdio da su optužbe koje je Ratajkowski iznela lažne.

“Duboko su nas potresle najnovije (lažne) tvrdnje gospođe Ratajkowski, koje je u želji za publicitetom dala časopisu ‘New York’. Naravno da gospodin Leder poriče njene tvrdnje da je ‘napastovana’. Groteskno je tužno da je ona toliko osvetoljubiva da rutinski laže novinarima”, rekao je portparol za “Page Six”.

Kada su novinari časopisa “New York” nazvali Ledera ne bi li proverili informacije koje je Ratajkowski iznijela u eseju, on je rekao da su njene optužbe “prejeftine i detinjaste” da bi na njih odgovarao. Potom je dodao:

“Svesni ste o kome pričamo? To je devojka koja je tada bila gola u časopisu ‘Treats!’ i koja je gola skakutala u spotu (za pesmu ‘Blurred Lines’) Robina Thikea. Zaista želite da neko veruje da je ona bila žrtva?”

Ratajkowski tvrdi da ni ona ni njen agent nisu predali prava za korišćenje fotografija koje je napravio Leder. On pak tvrdi da postoji ugovor kojim se pitanje prava rešilo. Manekenka tvrdi da joj je njen advokat rekao da nema smisla tužiti, jer bi sudski postupak bio neverovatno skup i da “ne bi urodio plodom”.

Lederov predstavnik međutim tvrdi da Ratajkowski zna da nema pravne osnove da stopira objavu fotografija.

“Zato se okrenula (ponovnom) olajavanju fotografa i optužbama za zlostavljanje. Šteta je to jer su fotografije moćne i njeni obožavatelji ih vole”, dodao je.

“Page Six” nije uspeo da stupi u kontakt s časopisom “Darius”.

POSLEDNJE VESTI