Kao Isus Hrist: u Los Anđelesu osvanula statua Kanye Westa!

(foto: Instagram/plasticjesus)

U Los Anđelesu pojavila se jedna vrlo neobična skulptura, a mnogi su ostali u nedoumici na šta pokušava da skrene pažnju, budući da je odrađena u liku Kanye Westa koji je predstavljen kao Isus Hrist.

Ovo bi se moglo protumačiti kao odgovor na njegov 6. studijski album nazvan Yeezus, u kome ističe “Ja sam Bog”, pa je tako neko odlučio da napravi poređenje.

Reč je o losanđeleskom uličnom umetniku pod pseudonimom Plastic Jesus, koji izradio zlatnu skulpturu a koja je postavljena na Hollywood Boulevard-u. Kanye stoji raširenih ruku, u dlanove su zakucani ekseri, a na glavi ima krunu od trnja, dok je oko vrata ironično postavljena ogrlica sa likom Isusa. Kao vrhunac, na nogama ima patike YEEZY Boost 350, iz njegove modne kolekcije.

Statua je nazvana ‘Lažni idol’, a umetnik je za Hollywood Reporter objasnio kakvu je poruku hteo da pošalje: “West je genijalan u pisanju i produciranju, ali on nije Bog”, i dodao: “Svakako bi ovakve ljude trebalo tretirati i poštovati kao umetnike, ali nemojte ih smatrati bogovima”.

Svoje delo predstaviće i na izložbi Anesthesia: The Art of Oblivion, 24. februara.

Povezane vesti

Back to Top