in

Kim Kardashian tužena za 100 miliona dolara

Kim Kardashian West uskoro će se naći na sudu, nakon što ju je programer koji je trebalo da sarađuje sa njom na čuvenoj Kimojis aplikaciji tužio za 100 miliona dolara.

Naime, David Liebensohn tvrdi da je trebalo da postane Kimin poslovni partner nakon što je ona videla njegovu aplikaciju CensorOut, pa je zatražila njegovu pomoć oko Kimojisa. U njegovoj izjavi piše da su dogovorili saradnju, tako da on dobija 60% od ukupne zarade.

Prema njihovom dogovoru, Kim je trebalo sama da pokrene i plati svu neophodnu papirologiju pre objavljivanja aplikacije i da je to razlog zbog kojeg se njegovo ime ne nalazi na papirima.

Problem je nastao  kada ga je Kim nakon toga kontaktirala jer je saznala da je njegov saradnik objavio privatne informacije o njoj, zbog čega želi da prekine saradnju. David tvrdi da je Kim o curenju informacija znala pre nego što je dogovor ozvaničen i da je taj izgovor iskoristila samo kako bi prekinula saradnju.

On sada od nje na sudu traži barem 100 miliona dolara, jer smatra da je toliko izgubio jer je bio prinuđen da napusti Kimoji biznis.

Ovim povodom se oglasio njen advokat koji je izjavio:

’’Tužbe protiv Kim su smešne.  Sigurni smo da će se slučaj odbaciti’’.