in ,

Ko ima najviše šanse za pobedu na Evroviziji?


(foto: Eurovison Song Contest)
(foto: Eurovison Song Contest)

Najveće muzičko takmičenje počinje za 10. maja. Kako se takmičari već uveliko spremaju za ovaj izazov, mi vam predstavljamo kandidate koji imaju najveće šansu za pobedu na Eurovision Song Contestu ove godine.

Rusija

(foto: Eurovison Song Contest)
(foto: Eurovison Song Contest)

Rusiju ove godine predstavlja Sergey Lazarev sa pesmom You Are The Only One. On je poznati ruski pevač, glumac i voditelj. Pevačku karijeru je počeo kada je bio veoma mlad i brzo je postao popularan. Prošle godine je osvojio sve prestižne ruske muzičke nagrade. Pesmu kojom će prestavljati svoju domovinu komponovale su prave evrovizijske legende Dimitris Kontopoulos i Philip Krikorov. Upravo ova pesma je ima njabolje kvote za pobedu, i prva je na listi evrovizijske kladionice, jer je pravi primer evrovizijske pesme.

 

Francuska

(foto: Eurovison Song Contest)
(foto: Eurovison Song Contest)

Francuska će naravno i ove godine imati tu povlasticu da direktno uđe u finale takmičenja, te ćemo Amirov nastup videti tek 14. maja. On će tom prilikom otpevati pesmu J’ai cherché. Kako mu je otac iz Tunisa, majka ima marokansko-špansku krv, a pevač se rodio u Francuskoj i živeo u Izraelu, možemo reći da ima zaista topao i nežan mediteranski glas. Možda je upravo to razlog zbog kojeg se predviđa njegovo drugo mesto na ovom takmičenju.

Australija

(foto: Eurovison Song Contest)
(foto: Eurovison Song Contest)

Australija će se ove godine drugi put takmičiti na Evroviziji, a ovog puta su poslali ženskog predstavnika. Dami Im je rođena u Severnoj Koreji, a u Australiju se preselila kada je imala 9 godina. Ona je njihovoj javnosti postala poznata 2013. godine kada je pobedila u X Factoru. Brzo je kupila ljubav publike izvarednim glasom. Pesma Sound Of Silence potvrđuje pravac u kom australijska predstavnica želi da se kreće u budućnosti. Ne sumnjamo da će ova pesma dostići visoko mesto u finalu, a ako je verovati kvotama, ovo je treća pesma koja je najbliža pobedi.

Švedska

(foto: Eurovison Song Contest)
(foto: Eurovison Song Contest)

Kao i svake godine Švedska je i ovog puta na samom vrhu na zvaničnoj evrovizijskoj kladionici, zauzimajući četvrto mesto. Prošlogodišnju pobedničku zemlju će predstavljati Frans koji ima samo 17 godina. On je postao miljenik publike sa  7 godina, kada je otpevao pesmu koju je posvetio fudbaleru Zlatanu Ibrahimovicu. Svojom pesmom If i Were Sorry je momentalno kupio publiku na Melodifestivalenu, švedskom nacionalnom takmičenju za selekciju pesme za Evroviziju.

Poljska

(foto: Eurovison Song Contest)
(foto: Eurovison Song Contest)

Iako zauzima 14. mesto na kladionici, pesma Color Of Your Life koju peva Michał Szpak difinitivno ima najviše pregleda na Youtube kanalu. Ona je za samo jedan mesec skupila preko tri miliona što je duplo više od ruske pesme koja ima nešto više od 1.5 miliona pregleda. Michał je ovu pesmu posvetio Edyti Górniak, prvoj poljskoj predstavnici na takmičenju. Ona je 1994. godine osvojila drugo mesto, što je najbolji plasman ove zemlje.

 

Što se tiče naših krajeva, najbolji plasman na kladionicama ima Srbija, koja zauzima 6. mesto sa pesmom Sanje Vučić Goodbay (Shelter). Hrvatska pevačica Nina Kraljić je pesmom Lighthouse zauzela 11. mesto. Iako se nalazi tek na 34. mestu, tik ispod Makedonije, pesma Bosne i Hercegovine ima preko 2 miliona pregleda na Youtube, što je čini jednom od najslušanijih pesama. Na poslednjem mestu, 42. nalazi se Crna Gora sa pesmom The Real Thing koju peva Highway.

 

Šta vi mislite, ko će pobediti ove godine?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...