Laguna i ove godine vodeći izdavač na Sajmu knjiga!

Ubedljivo najposećeniji štand i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.
Ubedljivo najposećeniji štand i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

Završen je Sajam knjiga u Beogradu, najznačajnija smotra izdavaštva u regionu. Tokom osam sajamskih dana predstavljene su domaće i strane knjige, kupovala su se i prodavala autorska prava, a osim izdavača, na sajmu su bili prisutni knjižari, distributeri, bibliotekari i mnogi pisci na svojim promocijama knjiga.

Sudeći po ovogodišnjoj poseti na štandu Lagune, knjige na akcijama i ekskluzivni gosti stvorili su veliku gužvu. Beograđani, ali i mnogobrojni posetioci iz čitave Srbije i regiona pokazali su se kao istinski ljubitelji knjige.

Direktor Lagune Dejan Papić rekao je da je najprodavanija knjiga ovogodišnjeg Sajma Preljuba Paula Koelja. Slede Kainov ožiljak Dejana Stojiljkovića i Vladimira Kecmanovića, Spas 2 Isidore Bjelice, Napet šou Marka Šelića – Marčela, Fajront u Sarajevu dr Neleta Karajlića i Romani Ive Andrića.

Uz hit naslove i bestselere, Laguna je svojim čitaocima ponudila i odličan izbor klasika, kako svetskih tako i domaćih, što se na ovom Sajmu knjiga pokazalo kao odličan potez budući da su klasici među najtraženijim naslovima.

Laguna je pre nekoliko godina počela da izdaje klasike svetske književnosti. Prvi kojeg je urednik Lagune Dejan Mihailović izdvojio jeste Ivo Andrić čije je pripovetke i novele Laguna objavila u devet knjiga, a u jednoj knjizi i sva četiri romana, u odličnoj opremi i po povoljnim cenama, tako da sva Lagunina izdanja Andrićevih dela imaju status hitova.

Uz Andrića, tu su i klasici poput Šekspira i Kafke, savremeni pisci poput Vargasa Ljose, Herte Miler, Mo Jena, Gintera Grasa, Saramaga.

laguna

„Kada je reč o domaćim autorima, Lagunine ʼperjaniceʼ su Basara, Velikić, Arsenijević, Ivan Ivanji, Svetlana Velmar-Janković u čijoj zaostavštini je ostala u rukopisu memoarska knjiga ʼProzraci 2ʼ (ʼProzrakeʼ je Laguna objavila zajedno sa ʼDorćolomʼ) koju će Laguna uskoro objaviti“, ističe Mihailović.

Mihailović u klasike svetske književnosti ubraja i arapsku Kama Sutru – knjigu Mirisni vrt ljubavne stlasti u vrhunskom prevodu Srpka Leštarića.

laguna-1

Knjige život čine lepšim i boljim, a ne koštaju mnogo. Sa knjigom nikada niste sami. Čitanje predstavlja mentalnu stimulaciju, kako kod dece tako i kod odraslih i pomaže da budemo bolji ljudi.

Čitanje je zadovoljstvo, podstiče razvoj rečnika, poboljšava pamćenje, pojačava koncentraciju i podstiče veštine analitičkog mišljenja, dok je Sajam knjiga jedinstvena prilika da sretnete svoje omiljene pisce koji su i danas gostovali na štandu Lagune. Poslednjeg dana sa čitaocima su se družili Dejan Lučić, Dragiša Ristovski (D. R. Gilbert), Luka Mičeta, Milomir Marić, Simonida Milojković, Dušan Vesić i Jelica Greganović.

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.