Lepa Brena: Mislila sam da ću umreti od raka

U trenucima dok je sa svojim timom planirala i organizovala dva spektakularna koncerta u Areni, Lepa Brena je proživljavala privatnu dramu, o kojoj u tim trenucima niko ništa nije znao. Folk diva bila je pod jakim stresom kada je te 2010. otkriveno da postoje velike šanse da dobije kancer, ali ona je godinama o tome ćutala, baš zato što bi svako podsećanje na taj period kod nje budio traumu.

“O ovome prvi put pričam. Pre sedam godina, 2010, imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Moj doktor Saša Ljubić rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse i mogućnosti da dobijem rak dojke. Tumor-marker mi je bio veoma povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku. Naravno, ćutala sam o svemu tome, ali moram reći da je to bio veliki šok za mene,” rekla je Brena za Puls 2017 godine.

Brenine bliske prijateljice na ovu temu kažu da je pevačica bila očajna i da je više u tom periodu razgovarala sa njima nego sa mužem i sinovima jer nije želela da ih opterećuje.

“Ona je plakala svaki dan. Svog doktora Ljubića molila je da je spase, da ne želi da umre od raka… Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli… Mi smo je tešile koliko smo mogle, ali znate kako to ide,” priča jedna od Breninih najboljih drugarica.

Kako je Brena tada rekla, svoju priču je iznela u javnost jer je želela da podeli iskustvo sa drugim ženama:

“Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kada je pozitivan BRCA test, ne smete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi lekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojom porukom želim da podignem svest žena da treba da urade test jer odmah znate da li imate mogućnost od dobijanja karcinoma ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje jer mnoge žene dobiju rak grlića materice, jajnika ili dojke a da uopšte ne znaju odakle to potiče.”

Iako je odmah počela da živi po novim pravilima, stres koji je preživela bio je ogroman, toliki da je ovu temu izbegavala i među članovima porodice:

“U isto to vreme Angelina Jolie uradila je masektomiju grudi jer je bila pozitivna na pomenutom testu. Otišla sam kod profesora Svetozara Damjanovića, koji mi je objasnio šta i kako može da se desi. Ako mi verujete, jedno dva dana nisam mogla da ponovim svoj broj telefona, toliko sam bila u šoku. Bila sam veoma uplašena, nisam znala za sebe. Imala sam takav strah da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti sa njima nego bežati od problema,” ispričala je tada Brena, a ova iskrena ispovest i danas može da pomogne mnogim ženama i nekima od nas spasi život.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.