in

Meryl Streep uzvraća udarac Karlu Lagerfeldu: Ja čekam izvinjenje

(foto: WENN)
(foto: WENN)

Nakon što je Karl Lagerfeld izjavio da je Meryl Streep tražila novac kako bi nosila Chanel-ovu haljinu na crvenom tepihu, Oskarovka je odlučila da odgovori na prozivke poznatog dizajnera.

„Ne postoji ‘kontroverza’ u vezi izjave gospodina Lagerfelda: Karl Lagerfeld, ugledni dizajner, poljuljao je u članku u uglednom časopisu moju reputaciju, reputaciju mog stiliste i čuvenog brenda čiju sam haljinu odlučila da ponesem“, stoji u saopštenju glumice koje je preno E!News.

„Iako neproveren, taj članak doveo je u pitanje reputacije svih nas. Kako se priča proširila globalno, nastavlja se na moje pojavljivanje na predstojećoj dodeli nagrade Oskar za koju sam, igrom slučaja, nominovana dvadeseti put, što će sigurno ostati u senci, jer će mediji, moje kolege i publika sada biti fokusirani na nešto drugo. Ne shvatam ovo olako i generička izjava gospodina Lagerfelda da se kaje zbog svojih reči nije izvinjenje. On je lagao, laž je odštampana i ja još uvek čekam“, saopštila je glumica za E!News.

(foto: WENN)
(foto: WENN)

Meryl je ovo saopštenje iznela nakon što je Karl izjavio da je možda bio pogrešno obavešten o slučaju oko haljine: Chanel je odlučio da kreira haljinu za gospođu Streep po pozivu njenog stiliste, a na njen lični zahtev. Nakon neformalne konverzacije, pogrešno sam razumeo da je gospođa Streep izabrala drugog dizajnera jer joj je ponuđena određena suma novca za to, ali je njen tim potvrdio da to nije bio slučaj. Žalim zbog izazivanja ove kontroverze, a gospođi Streep želim sreću na predstojećoj dvadesetoj nominaciji za Oskara“, rekao je juče dizajner.