Ide li u manastir? Milan Stanković objavljuje fotografije ikona i svetaca

Pobožni život Milana Stankovića čini se da je počeo: nekada mlada nada muzičke scene sada se okrenula tviter zaverama, ali i pravoslavnoj veri.

On je na Instagramu juče objavio fotografiju presvete Bogorodice, navodeći da se danas slavi njeni roždestvo.

Pored fotografije njene ikone, on je objavio i citat svetog Grigorija Palama.

“Vascela tvar ne može izraziti slavu kakva dolikuje njoj, budući da je postala Majka Svestvoritelja. Šta bi njoj, u poređenju sa počastima kakve joj ukazuje njen Sin, mogle predstavljati naše pohvale, čak i ako bismo se svi sjedinili u slavoslovljenju? Zar to ne bi bila najmanja kap u poređenju sa bezdanom neizrecive slave? Ovaj poduhvat prevazilazi moje snage, i ne smatram da sam u stanju da sastavim pohvalno slovo koje bi po vrlini bilo ravno čudesnosti Bogomajke, uistinu blažene i neuporedivo uzvišenije od svake tvari”, stoji u citatu.

Podsetimo, nedavno se pojavila informacija da Milan planira da se zamonaši.  Stanković je boravio u konaku poznatog manastira, koji još zovu i Podostrog, s prijateljem, a vreme je koristio za učenje, čitanje molitvi, ali je i pomagao monasima oko imanja, stoke…

„Videla sam ga nekoliko puta u manastiru. Jedva sam ga prepoznala jer je bio obučen kao monah, sav u crnom. Pustio je i kosu i bradu,“ ispričala je sagovornica jednog dnevnog lista koja, kako kaže, često odlazi u ovaj manastir da bi pronašla mir.

„Čula sam da se priprema za iskušenički, a kasnije, ako ne odustane u međuvremenu, i za monaški život. Kažu da je na dobrom putu jer ga sve zanima i odlučan je da istraje u tome,“  kaže ona.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.