Milan Stanković: Nema svađe sa Bregom!

Nedelju dana po završetku Evrovizije, mnogi idalje komentarišu ovo prestižno muzičko takmičenje. Dok jedni smatraju da je Milan Stanković mogao da zauzme mnogo bolje mesto, strani mediji bave se njegovim likom i delom. U intervjuu Press-u ovogodišnji srpski predstavnik govori o impresijama koje nosi sa Evrovizije, trinaestom mestu koje mu je pripalo, kao i navodnoj svađi sa Goranom Bregovićem.

„Jako sam zadovoljan! Sva obećanja koja sam dao i ispunio sam, prošao sam u finale i od 39 zemalja našao sam se u prvoj trećini… To je statistika. Sa druge strane, predstavio sam našu zemlju u najboljem svetlu, a i privukao veliku pažnju medija širom sveta. Ovih dana sam čuo da smo po SMS glasovima iz Australije koji, naravno, nisu uzeti u obzir, na izvanrednom četvrtom mestu, što me veoma raduje. Tu nije bilo stručnog žirija da pomrsi konce, kao što sam i očekivao. Posle Nemačke smo i dalje najgledaniji na „Jutjubu”, a moj fan-klub se jako proširio. Sada su u njemu i fanovi iz Poljske, Litvanije, Nemačke, Švedske… To je veliki korak u mojoj karijeri.“

Neospo**o je da si takmičar koji je privukao najviše medijske pažnje. Da li si sanjao da će ugledni listovi poput „Gardijana” ili „Tajmsa” pisati o tebi?

Volim što sam uvek u centru pažnje. Moj posao je da nastupam, a ostali su tu da komentarišu. Prosto, takva je podela. Samo je problem što je širokim narodnim masama uvek zanimljiviji negativan komentar, nego hvalospev, pa je to nesreća – od oduševljenja do nipodaštavanja, mediji u prvi plan ne stavljaju ove prve reakcije.

Da li je sama činjenica što su se uopšte bavili tobom potisnula negativne komentare poput onih da je pesma „Ovo je Balkan” „muzika za lift ka paklu” (Gardijan)?

Definitivno bi se nekim pevačicama kod nas svideo i negativan komentar prestižnih svetskih medija, ali ja nisam takav. Daću im priliku da poslušaju još neke moje pesme ako im se ova ne sviđa.

U „Tajmsu” su te nazvali androgenim Srbinom?

Tu sam da nastupam, a ostali da komentarišu. Besmisleno je da komentarišem nečije komentare.

A šta je sa pričom o svađi sa Bregovićem? Da li je on zaista ljut na tebe i ekipu?

Moram da priznam da, dok sam bio u Oslu, pored izmišljenih tekstova, bilo je čak i izmišljenih intervjua. Ali to služi tim novinama na čast. Imao sam nesebičnu podršku od Marine i Brege. Nema tu nikakve ekskluzive, skandala, pa čak ni nesuglasica.

Mnogo se polemisalo i o tvojim šiškama. Da li će i dalje ostati zaštitni znak tvog imidža?

Koliko god da su me na početku karijere osporavali, verovao sam da radim pravu stvar i to sam svima dokazao. Velika je stvar kada imate svoj zaštitni znak po kom vas svi prepoznaju „u pola dana, u pola noći”. Dakle, šiške ostaju dok meni ne dosade.

Da li ćeš iskoristiti ovu popularnost za eventualnu karijeru van srpskih granica?

Ne bih da dajem šizofrene izjave poput nekih pevaljki. Mnogi su se prsili inostranom karijerom, a sve se završavalo samo na priči za domaće tabloide. Ne videh ih nešto u društvu svetskih zvezda. Kako kaže naš narod – prvo skoči, pa reci hop.

Koliko se razlikuje Milan Stanković sada i Milan od pre dve godine?

Bitna karakteristika ljudi je prilagodljivost. Dakle, evoluiramo u skladu sa okolnostima. To znači da se razlikujem od Milana od pre dve godine. Mislim da sam iskusniji, zreliji, uspešniji i možda mi se izgled promenio. Ali bitno je da sam u suštini ostao isti kao pre – sačuvao sam dete u sebi, a to nije uobičajeno u ovakvom vremenu.

Izvor: Pressonline.rs, foto: Andreja Damnjanović

Povezane vesti

Back to Top