Prati nas

Milica Pavlović: Na rate sam plaćala pesme Fivosu

Extra

Milica Pavlović: Na rate sam plaćala pesme Fivosu

Iako je Milica Pavlović godinama na muzičkoj sceni, sama je priznala da pesme nekih izvođača plaća na rate.

Pevačica, koja je za pesmu Mogla sam dobila priznanje za najbolju modernu i tradicionalnu folk numeru na ovogodišnjoj MAC dodeli nagrada priznala je da je ovaj hit plaćala na rate grčkom kompozitru Fivosu.

“Ja sam pesmu Mogla sam isplaćivala u ratama, ja nisam imala da platim odmah tu pesmu. On mi je dao šest meseci da isplatim tu pesmu, i rekao mi: Veruj mi ja ovo u životu nisam doživeo da mi neko plaća pesmu kroz rate. Rekla sam mu: Ali ja ne mogu drugačije, želja mi je da imam tvoju kompoziciju. Ja sam se njemu u toj mojoj iskrenosti dopala, osvojila sam ga,” izjavila je ona u emisiji na televiziji DM sat.

“Fivos je kompozitor koji je prvi put došao u Beograd zbog mene. Ja sam dobila, da kazem na lepe oči njegov broj telefona. A on kaže: Ne znam zašto sam se javio. Kada sam ga pozvala rekla sam: Ja sam tvoj najveći fan, ja pratim tvoju muziku. Ja sam član jedne produkcijske kuće,” objasnila je ona.

“On je mene saslušao, pa mi je rekao: “Javicu ti se i spustio mi slušalicu”. A ja ni živa, ni mrtva, bože ovaj čovek više neće ni da mi javi. Sutradan sam slikala za svoj album, ja nisam imala pesmu “Mogla sam”, a osećala sam da mi fali jedna takva, tako mi fali. On je mene odmah bio pitao kakvu pesmu želim, ja sam mu bukvalno nacrtala šta želim. Čovek se meni ne javlja, mi na slikanju, ja razmišljam kako mi se ne javlja… I onda mi je napisao poruku: “Imaš na mejlu pesmu”. Pesma je bila samo uz klavir, nema vokala, nema ničega, samo klavir, i rekao mi je to je melodija. Ja slušam onaj klavir, ma kakvi srce samo sto mi ne pukne. I ja kazem:”Uzimam”! I sad meni kaže moj kompozitor, je l’ si sigurna Milice da želis ovo. Ja mu kažem: “Ne znam srce mi radi, imam osećaj za pesmu, moram da je imam i to je to”. I onda sam Fivosu napisala da uzimam pesmu, ali da li i dalje važi dogovor za rate?,” dodala je Pavlovićeva i nastavila:

“Nakon čega mi je on odgovorio: Može naravno, uživaj. Samo dođi do Atine, ali ja sam u rokovima, jer sam zacrtala kada treba da izađe album, odgovorila sam mu: “Nema šanse, molim vas da li vam nije problem da dođete za Beograd. On je on malo čudno reagovao jer, nije da baš voli Srbiju, zato što dosta naših velikih zvezda je uzimalo od njega kompozicije, bez da ga potpišu, bez da mu plate njegova autorska dela. I video nas je drugačije nekako, čak je imao neku drugačiju sliku o nama iz američkih medija, kako smo prikazani. Ja sam mu rekla to nije tako, molim vas, dođite, uživaćete. Svi su mi govorili čak i Saša Popović: Ma neće on doći, nemoj da se zaluđuješ. Direktor Saša mi je tako rekao. Ja nisam odustajala, on mi je poslao pasoš, ja sam mu već kupila kartu. I sećam se kao juče, kada je prikazan spot za pesmu mogla sam da snimim spot od dva dinara, mala kamera, ja bez šminke, imam samo maskaru. Kada je trebalo da dođe ja kažem Marku iz studija sa kojim sarađujem pošto smo bili kod njega u studiju: Potvrdi da li je ušao u studio.”

“U glavi mi je stalno bila rečenica Saše Popovića da on neće doći, da se ne zamlaćujem tako mi je poručio direktor, i ja sam, kako je dolazila neka novinarska ekipa pričala da ću ja gde god da on krene da trčim za njim, sedne on, sednem ja, a oni da slikaju da bi mi verovali da je došao,” objasnila je ona.


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Extra

To Top