Miroslav Ilić: Maja i Rasta vređaju folk muziku

Folk pevač Miroslav Ilić kaže da ne razume muziku svojih kolega iz mlađe generacije poput Stefana Đurića Raste i pevačice Maje Berović.

Ilić smatra da njihov muzički stil vređa folk muziku i nikako mu nije jasno kako neki pevači mogu da mešaju folk sa autotjunom i raznim primesama drugih žanrova.

“Raduje me kad na svojim nastupima vidim gomilu mladih ljudi koji uživaju u mojim pesmama. To mi imponuje. Pre svega zbog budućnosti domaćeg folka, koji je ugrožen već godinama unazad. Ugrožen je mnogo zbog toga što se svašta danas podvodi pod folk, a to je nepošteno prema folku i meni kao pevaču ovog žanra. Pojavljuju se neki novi trendovi i kod nas i svuda u svetu.,” rekao je on za Srpski telegraf.

“Maja Berović i Rasta, recimo, prednjače u tom mešanju žanrova. To je čisto vređanje ove vrste muzike. Problem je što ta deca sebe nazivaju narodnjacima, nazovi se ti drugačije ako već hoćeš nešto da mešaš sam. Smisli nešto novo, ja se ne razumem u tu njihovu muziku.” dodaje Ilić.

“Pravo da vam kažem, to ništa ne razumem. Pitao sam nedavno jednu komšinicu, devojčicu koja to sluša, da mi objasni šta njihova muzika znači, rekla mi je “ništa”. Ako bih ja sad hteo da to podvedem pod neki žanr to ne bi moglo. Ona mi kaže: “Mi mladi smo se primili na taj neki fazon, to nam sad prija i to će da traje.” Eto, toliko o tome. Sad je sve narodna muzika, i rok i hop-hop i sve drugo. Folk je Tozovac na prvom mestu, pa onda idu redom Šaban Šaulić i drugi,” kaže folker.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI