MTV Reporteri uticali na izgradnju ambulante u Zrenjaninu!

Nakon što je, u okviru prve sezone emisije MTV Reporteri, stanovnik Zrenjanina i MTV Reporter Marko Arsić ukazao na problem nedostatka infrastrukture u ovom gradu – sredinom februara ove godine Zeleno Polje, najveće naselje u Zrenjaninu, dobilo je svoju ambulantu!

Podsetimo – Marko Arsić je u okviru prve sezone emisije MTV Reporteri skrenuo pažnju javnosti na činjenicu da Zeleno Polje, naselje sa najvećim brojem žitelja u Zrenjaninu, nema osnovne infrastrukturne objekte: asfaltirane ulice, pijacu, obdanište, Dom Zdravlja itd. Novinar RTS-a Miloš Milić pružio je Marku svoju mentorsku podršku i pomogao mu da otkrije koja priča se nalazi iza ove situacije.

Nekoliko meseci nakon emitovanja ove reportaže, u martu prošle godine, otpočeli su radovi na izgradnji ambulante u ovom zrenjaninskom naselju, a projekat je završen u roku pa je tako Zeleno Polje sredinom februara 2013. godine dobilo svoju prvu ambulantu! Nova ambulanta izgrađena je po evropskim standardima i zauzima površinu od 350 kvadratnih metara, a u njoj rade tri lekara. Nekadašnji predsednik MZ Zeleno polje, Dr. Miodrag Damjanov, ovim povodom je izjavio:

“Emisija MTV Reporteri je prva ukazala na postojanje problema i predstavila ga široj javnosti. Zahvaljujući Markovoj reportaži, gradski čelnici prepoznali su ovaj problem i započeli njegovo rešavanje, a žiteljima ovog dela Zrenjanina omogućena je adekvatna primarna zdravstvena zaštita, kakvu i zaslužuju.”

Kako to izgleda kada se mladima iz Srbije pruži šansa da ukažu na probleme iz njihove lokalne zajednice na kreativan i zanimljiv način, gledaoci su imali priliku da vide u okviru dve sezone serijala MTV Reporteri, emitovane na kanalu MTV-ja. Mladi reporteri ukazali su na mnoga važna pitanja, a u tome su im pomogla poznata TV lica koja su im se pridružila u ulozi mentora, dok je MTV doprineo edukaciji mladih u rešavanju njima bitnih problema.

Sve ovo je zabeleženo kroz 24 zanimljive priča, za koje su gledaoci imali priliku da glasaju na sajtu www.mtvreporteri.com i donesu pobedu najboljem MTV Reporteru! Titulu najboljeg MTV Reportera u prvoj sezoni odneo je Predrag Žambok iz Sremske Mitrovice, dok je za najboljeg MTV Reportera u drugoj sezoni izabrana Anđelija Stojković iz Vranja.

Mladim MTV Reporterima su se, u ulozi mentori, kroz obe sezone pridružili eminentni pojedinci iz sveta istraživačkog novinarstva, poput Danica Vučenić, Ljubice Gojgić, Mašana Lekića, Jasne Jovanović, Ines Meštrović, Predraga Sarape, Danijele Šegan, Aleksandre Godfroa, Nikole Radišića i drugih. Istraživački rad mladih MTV reportera je „pokrio“ mnoge sporne teme iz svakodnevice, poput zagađenja reka Veternice, Južne Morave i Dunava; nepostojanja uređene ishrane kod đaka osnovnih škola u Srbiji; probleme na koje mladi nailaze prilikom zapošljavanja itd. Podršku projektu MTV Reporteri pružili su USAID i IREX.

Povezane vesti

Back to Top