Search
Close this search box.

Na Eurosongu 2015 takmiči se 39 zemalja

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Evropska radiodifuzna unija saoštila je danas da će se na jubilarnoj 60. Pesmi Evrovizije, koja se održava u Beču, učestvovati 39 država i nacionalnih medijskih kuća.

Posle godinu dana pauze, na veliku scenu vraćaju se Srbija, Kipar i Češka, a sem njih učestvuju i Albanija, Austrija, Albanija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Crna Gora, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Španija, Švajcarska, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ukrajina je odustala od takmičenja zbog situacije u zemlji, a na sceni neće biti ni predstavnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bugarske.

Predstavljen je i video, kojim će se najavljivati države učesnice pre izlaska na scenu. Voditeljke ceremonije biće Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler i Arabella Kiesbauer, dok će se iz green rooma javljati ovogodišnja pobednica Conchita Wurst.

Prvo i drugo polufinale održavaju se 19. odnosno 21. maja, dok je finale zakazano za 23. maj.

Voditeljke ESC 2015

 

POSLEDNJE VESTI