in

Najgledanija serija u Americi ukinuta zbog rasističkog tvita glavne glumice

Slavna američka komičarka Roseanne Barr zbog sramnog rasističkog ispada na twitteru ostala je bez serije kojom je proslavljena, dobila je otkaz i u vlastitoj agenciji za traženje talenata, a medijski gigant Viacom otkazao joj je saradnju.

Barr, fanatična republikanka i simpatizer Donalda Trumpa, napisala je da je Obamina savetnica Valerie Jarrett proizvod Muslimanskog bratstva i Planete majmuna.

Na njen rasistički ispad odmah je reagovala TV mreža ABC jedinim mogućim potezom – otkazivanjem serije, prenose američki mediji. Inače, serije je prošle godine obnovljena nakon pauze duge više od decenije, a u protekloj TV sezoni bila je najgledanija po svim parametrima.

Komičarka se, videvši kakvu je glupost napravila, izvinila i obećala da se ‘skida’ s twittera. Ispunila je obećanje, isključila se samo na sat-dva. Potom se ponovo ‘zakačila’ na popularnu društvenu mrežu i ostavila niz histeričnih poruka u kojima se opravdavala i izvinjavala.

„Ljudi, nemojte me žaliti! Jedino što mogu je da se izvinim stotinama ljudi, talentovanim glumcima i autorima koji su ostali bez posla zbog mog glupog tvita“, napisala je Roseanne koja se izvinila i Valerie Jarrett.

„Želim da ti se lično izvinim. Žao mi je što sam te povredila i nadam se da ćeš prihvatiti moje izvinjenje. Celi život se borim protiv rasizma“, napisala je Bar.

„Duboko žalim zbog komentara kojeg sam napisala na Tviteru. Želim se izviniti Valerie Jarrett, celom društvu s ABC i ekipi koja je radili na seriji ‘Rozen’. Stvarno mi je žao zbog neukusne šale koja ne predstavlja ono za što se borim i što predstavljam“.

„Obožavam sve ljude i stvarno mi je žao. Danas su moje reči uzrokovale talas otkaza vrlo vrednih ljudi. Izvinjavam se i publici koju sam zabavljala decenijama. Stvarno mi je žao od srca i molim vas za oproštaj“, napisala je Roseanne.