Prati nas

Serije

Najtragičnije nesreće u seriji Uvod u Anatomiju!

Prisetimo se svega što smo do sada videli!

U jednod od poslednjih emitovanih epizoda najnovije sezone Uvoda u Anatomiju, glavni junaci ove medicinske drame suočavaju se sa ogromnom olujom koja ih dovodi u bezbroj nelagodnih situacija iz kojih moraju da pronađu izlaz. Međutim, nakon svega sa čim su se do sada suočili, “maleni vetrić” ne može da ih zastraši!

Verni fanovi koji seriju prate već punih petnaest godina znaju da ovo nije prvi ovakav slučaj u popularnoj drami! Do sada smo bili svedoci raznih opakih bolesti, nesreća i prirodnih nepogoda sa kojima su se naši lekari susretali. U korak sa novom epizodom, podsećamo vas na trinaest katastrofalih elementarnih nepogoda i drugih nesreća koje su ranije već zadesile junake ove serije!

U šestoj epizodi druge sezone po imenu Into You Like A Train , prisustvovali smo ogromnoj katastrofi u seriji kada je dvoje pacijenata dospelo u bolnicu nakon nesreće u vozu prilikom koje su oboje bili probodeni istom metalnom šipkom! Bila je to jedna od najemotivnijih epizoda u kojoj su lekari morali da izaberu jedan život naspram drugog.

Osma sezona je bila prepuna raznolikih katastrofa – od eksplozije u kafiću do ogromne rupe koja je pretila da razruši ceo Sijetl. Prve dve epizode osme sezone bavile su isključivo tim zastrašujućim fenomenom koji je doktorima zadao ogromne glavobolje, a gledaocima serije neprocenjive vizuelne efekte.

Poslednje dve epizode trinaeste sezone u kojima se Jerrika Hinton poslednji put pojavila kao Dr. Stephanie Edwards gledaoce su držale na ivici stolica! Dok su svi brinuli da li će Stephanie uspeti da se izbori sa ogromnim požarom koji je zahvatio bolnicu ili će iz nje izaći u crnoj vreći , ona je uspela da spase zarobljenu devojčicu i završi sezonu u velikom stilu!

Samo jedna TV drama u može imati epizodu u kojoj glavni likovi moraju preživeti i spasiti druge od ogromnog zemljotresa koji je pogodio njihov grad, a da to ni ne bude na samom vrhu katastrofalnih nesreća te sezone – i to je svakako drama o kojoj sve vreme pričamo,  Uvod u Anatomiju!

U petnaestoj epizodu jedanaeste sezone Kevin McKidd koji u seriji tumači Owena, uspeva da pomogne nepoznatoj devojčici da preko telefona spase svoju majku zarobljenu u zemljotresu!

Tokom dve povezane epizode u četvrtoj sezoni, lekari TV serije morali su da spasu svoje kolege iz hitne pomoći koje su doživele saobraćajnu nesreću ispred same bolnice! Nažalost, u tome nisu u potpunosti uspeli.

U osamnaestoj epizodi sedme sezone po imenu Song Beneath the Song, Jessica Capshaw koja u seriji tumači Arizonu, zaprosila je svoju devojku Callie tokom vožnje na prethodno isplanirani romantični vikend van grada. Međutim, devojke su doživele saobraćajnu nesreću i jedna od njih je bila životno ugrožena. Na sreću, uspela je da preživi!

Tokom poslednje dve epizode devete sezone, Sijetl se susreo sa još jednom superolujom koja je ostavila bolnicu i veći deo grada bez struje! Oluja je pored toga izazvala gomilu nesreća i napunila bolnicu životno ugroženim pacijentima, a ovo je prvi put da je preminuo i jedna od glavnih junakinja serije – Heater, koju tumači Tina Majorino. 

Tokom treće sezone gotovo da smo prisustvovali smrti jedne od glavnih junakinja Meredith Grey, koju je pacijentkinja greškom gurnula sa čamca u ledeno hladnu vodu. Meredith je gotovo čitave epizode pokušavala da se održi na površini, a pred sam kraj gotovo da je odustala! Ovo je bila jedna od najtraumatičnijih epizoda u kojoj smo videli mračne strane uma voljene nam doktorke!

U drugoj sezoni imali smo prilike da se susretnemo sa neočekivanim obrtom! Naime, u bolnicu je pristigao pacijent koji je na sebi imai prikačen eksploziv! Taman kada smo mislili da je Meredith uspela da skine bombu i deaktivira je, na samom kraju epizode, prisustvovali smo ogromnoj eksploziji u kojoj je nastradao Kyle Chandler koji je u seriji tumačio Dylana.

U poslednjoj epizodi pete sezone imali smo još jedan obrt! Nakon burne epizode prepune drame i tragedije, prisustvovali smo i smrti jednog od upečatljivo glavnih likova TV serije – Georga O’Malleya!

Prema navodima fanova, dve najstrašnije epizode celokupne serije i svih njenih sezona ubedljivo su poslednje epizode šeste sezone u kojima se nezadovoljan muškarac vraća nazad u bolnicu sa pištoljem i pokušava da “ulovi” doktore koje smatra odgovornim za smrt njegove supruge! Tom prilikom, upucani su Alex i Derek, Mer je imala pobačaj, a dva sporedna lika u seriji su ubijena!

Pred sam kraj liste, dolazimo i do smrti još jednog od glavnih junaka serije koji je zabavljao fanove godinama unazad! Sam kraj jedanaeste sezone obeležila je smrt Dereka Sheperda! Nakon saobraćajne nesreće i teškog oštećenja mozga i kičme koje nažalost nije preživeo, Meredith nije imala mogućnosti da se na vreme pozdravi sa svojim omiljenim doktorom!

I na samom kraju, kao jedan od najtužnijih i najtraumatičnijih momenata serije koji je fanove doveo do suza i ivice nerava, izdvajamo avionsku nesreću u osmoj sezoni! Naime, Meredith, Christina, Derek, Lexie, Arizona i Mark ukrcali su se na avion za Idaho kako bi izveli komplikovanu operaciju i spasli “srasle” blizance! Međutim, u jednom trenutku, pomenuti doktori doživljaju nesreću i rušenje aviona koje ih ostavlja prepuštene same sebi u šumi u nadi da će neko uskoro shvatiti da njihov avion nikada nije stigao na konačno odredište!

U toj epizodi, Lexie je umrla samo nekoliko momenata nakon što joj je Mark priznao svoju ljubav, a Arizona je ostala bez noge nakon što se vratila u Sijetl!

loading...
1 komentar

1 komentar

  1. Hijavata

    30. 12. 2018. at 11:37

    Bravo Pero!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Serije

To Top