Nakon 40 godina ćutanja: Potresna ispovest Ane Bekute o ostavljanju sina u prihvatilištu

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Nakon 40 godina ćutanja na tu temu, Ana Bekuta je otvorila dušu povodom toga što je sina Igora Polića ostavila u domu za nezbrinutu decu.

Naime, legenda narodne muzike je kao 17-godišnjakinja rodila dete, i to u vanbračnoj zajednici, čime je, kako sama kaže, stavila roditelje na stub srama, a celo selo ju je ogovaralo.

“Želela sam da rodim dete. Istina, nanela sam bol svojim roditeljima, jesam ih osramotila, to sve stoji, zato je Igor nekih 8 meseci bio u domu da bi se ta klima u mom selu nekako dovela u normalno stanje i da bi prestale sve te priče. Pritisak okruženja je bio toliko snažan i bespogovoran da je moj mali lepi sin morao da se skloni sa očiju bezgrešnih”, otpočela je svoju ispovest Bekuta za Star, kako prenosi Kurir.

“Plod moje mladalačke ljubavi bio je krunski dokaz da sam nedostojna, da me je nečastivi obeležio. Da sam rodila koju deceniju ranije, možda bi me kao vešticu spalili ili barem proterali”, nastavlja svoju priču Ana, uz priznanje da joj je i danas teško da o tome govori. “Posle strašnih unutrašnjih lomova, smestili smo Igora u dom. Veliki komad mog srca tada je otkinut i ta rana se nikada neće zaceliti. Smatrali su me glupačom zato što ‘to’ nisam na vreme ubila. Ili sakrila ili ostavila u nekoj udaljenoj bolnici.”

“Svakog vikenda sam putovala da zagrlim Igora, koji bi mi se smešio u krevecu, nepogrešivo me prepoznajući. Do sledeće subote u životu su me držali njegov puderasti miris u nozdrvama i otisak njegovih majušnih usana na vratu. Agonija je trajala nekoliko meseci, a onda je glas srca i razuma tu ptičicu vratio u krilo”, završava svoju tešku ispovest Ana Bekuta, koja je, uprkos svima, odgajila svog sina i pružila mu nesebičnu majčinsku ljubav.

Možda vam sada bude jasnije zbog čega se ona rasplakala na izvođenje ove pesme jednog od kandidata u prošlogodišnjim Zvezdama Granda.

https://www.youtube.com/watch?v=3wrIq8T8RKE

Najnoviju štampu u digitalizovanom obliku čitajte na Novinarnica.net

Povezane vesti

Back to Top