in

Ne, nije se šalio: Kanye West potvrdio kandidaturu za predsednika


Hej, gospodine predsedniče (foto: AP)
Hej, gospodine predsedniče (foto: AP)

Najavljivanjem kandidature za predsadnika SAD-a 2020. godine Kanye West je uspeo da nadmaši pometnju koju je napravio nekoliko godina ranije kada je na istom mestu, na dodeli VMA-a, oteo mikrofon iz ruku Taylor Swift.

Iako su mnogi ovo dočekali kao šalu ispostavilo se da je Yeezus ozbiljan jer je istu priču podelio u intervjuu za Vanity Fair.

„Kao što sam tada rekao ljudi će reagovati na ovaj način: ‘Čekaj, dopada mi se ova ideja jer ako razmisliš o tome, on je, zapravo, jako brižan lik. Svaki put kada je upao u nevolju bilo je to jer je primio metak umesto nekog drugog. On je verovatno najiskrenija poznata ličnost koju smo imali ikada'“, počeo je svoje izlaganje, naravno, u trećem licu West.

Kanye je dodao i da ga usred provoda u nekom klubu obuzme misao da ima samo još 5 godina da pripremi svoju kampanju, kao i da sazri i odraste na neki način.

„Moj otac ima dva mastera, a majka doktorat i radila je u operaciji PUSH. Što sam kreativniji, na neki način se približavam onome što sam bio kao dete“, istakao je reper koji je poručio da neće odustati od karijere jer mu je potreban taj kreativni ventil, kao i da ne želi da ga bilo ko smatra poltičarem nego osobom koja želi da promeni neke stvari. „Brinem samo za istinu i ljude. Želim da svi pobedimo i mislim da hoćemo.“