Prati nas

Serije

Netflix platio 100 miliona za ’Prijatelje’

Prijatelji bez diskusije važe za jednu od najomiljenijih serija, zbog čega je nastala prava drama na društvenim mrežama nakon što je otkriveno da će se serija povući sa popularnog servisa za strimovanje Netflix.

Naime, po prvobitnom planu trebalo je da Prijatelji budu dostupni za gledanje samo do kraja 2018. godine. Međutim, zbog bojkota fanova širom društvenih mreža, Netflix je pokušao da dođe do novog dogovora, kako bi zadržao seriju na svojoj platformi.

Ove nedelje je potvrđeno da će serija biti dostupna i tokom 2019. godine, ali Netflix je ovaj zahtev skupo platio. 100 miliona dolara da budemo tačni.

Kako saznaju Američki mediji, WarnerMedia je tražio čak 100 miliona dolara za dodatnu godinu strimovanja, što je preko 3 puta više od prethodne cena. Netflix je prethodni put platio 30 miliona dolaza kako bi serija bila dostupna za strimovanje tri godine.

Jedan do razloga zbog kojeg je cena ovog puta toliko visoka jeste i činjenica da sestrinska kompanija WarnerMedije, AT&T planira da pokrene svoj sevis za stirmovanje. Trebalo je da Prijatelji budu dostpuni na njihovom servisu, ali po novom dogovoru, oni će početi sa stirmovanjem tek 2020. godine.

loading...
1 komentar

1 komentar

  1. noname

    06. 12. 2018. at 12:52

    meni nije jasno odakle netflixu ovolike pare, 100 miliona samo za prijatelje, a gde su ostale serije, i sve ostale sto oni prave

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top