Prati nas

Život

O. J. Simpson na slobodi nakon devet godina

O. J. Simpson, čije je suđenje bilo proglašeno suđenjem veka, pušten je u nedelju iz zatvora u Nevadi gde je služio kaznu od 2008. zbog neuspelog pokušaja oružane pljačke casina u hotelu u Los Angelesu.

On se nalazi na uslovnoj slobodi, a u narednim mesecima neće smeti da napušta državu Nevadu, iako se moglo čuti da će se preseliti u Floridu.

Odeljenje za zatvore savezne države Nevade objavilo je na Facebooku video snimak njegovog puštanja iz zatvora nešto posle ponoći po lokalnom vremenu. Takav tajming je izabran radi javne sigurnosti i izbegavanja mogućih incidenata, navodi se u saopštenju.

Sedamdesetogodišnjem Simsponu je odobreno uslovno puštanje na slobodu u julu nakon što je u zatvoru proveo devet godina. Na saslušanju nije bilo uzeto u obzir njegovo suđenje tokom devedesetih, zbog ubistva bivše supruge Nicole Brown Simpson i njenog prijatelja, Rona Goldmana.

Simpson, bivši profesionalni igrač američkog fudbala i glumac, 1995. oslobođen je optužbi nakon senzacionalnog, 13-mesečnog suđenja u Los Angelesu, koje je bilo svakodnevno prenošeno na televiziji i pomno praćeno u cijeloj zemlji.

Porota na građanskom sudu godinu dana kasnije ga je proglasila krivim za ubistva i naložila mu da plati 33,5 miliona dolara odštete porodica žrtava, što još nije uradio.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top