Prati nas

O. J. Simpson na slobodi nakon devet godina

Život

O. J. Simpson na slobodi nakon devet godina

O. J. Simpson, čije je suđenje bilo proglašeno suđenjem veka, pušten je u nedelju iz zatvora u Nevadi gde je služio kaznu od 2008. zbog neuspelog pokušaja oružane pljačke casina u hotelu u Los Angelesu.

On se nalazi na uslovnoj slobodi, a u narednim mesecima neće smeti da napušta državu Nevadu, iako se moglo čuti da će se preseliti u Floridu.

Odeljenje za zatvore savezne države Nevade objavilo je na Facebooku video snimak njegovog puštanja iz zatvora nešto posle ponoći po lokalnom vremenu. Takav tajming je izabran radi javne sigurnosti i izbegavanja mogućih incidenata, navodi se u saopštenju.

Sedamdesetogodišnjem Simsponu je odobreno uslovno puštanje na slobodu u julu nakon što je u zatvoru proveo devet godina. Na saslušanju nije bilo uzeto u obzir njegovo suđenje tokom devedesetih, zbog ubistva bivše supruge Nicole Brown Simpson i njenog prijatelja, Rona Goldmana.

Simpson, bivši profesionalni igrač američkog fudbala i glumac, 1995. oslobođen je optužbi nakon senzacionalnog, 13-mesečnog suđenja u Los Angelesu, koje je bilo svakodnevno prenošeno na televiziji i pomno praćeno u cijeloj zemlji.

Porota na građanskom sudu godinu dana kasnije ga je proglasila krivim za ubistva i naložila mu da plati 33,5 miliona dolara odštete porodica žrtava, što još nije uradio.


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Život

To Top