Search
Close this search box.

Održana Parada ponosa, kuma Karleuša održala govor

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

U Beogradu se danas održava Parada ponosa, a njeni učesnici šetaju od od Cvetnog trga do Trga Republike.

Veliki broj ministara podržao je ovogodišnji Prajd, a među njima je i premijerka Ana Brnabić, koja je govorila na skupu. „Srbija na današnjoj Paradi ponosa poštuje različitosti i da Vlada za sve građane obezbeđuje isti nivo poštovanja ljudskih prava,“ rekla je ona, dok je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da Parada ponosa u Beogradu pokazuje da Srbija nije homofobična država.

„Prajd pokazuje da Srbija nije homofobična, što je bila i predrasurda ali i relanost, sudeći po dešavanjima iz nekog ranijeg perioda.“

Tu je i predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Pop zvezda Jelena Karleuša istakla je da ona nije političar i ne ume da drži govore, ali da zajedno sa svima želi da idemo napred.

„Ja bih napred, zajedno sa vama. Veoma sam ponosna što sam danas ovde sa vama, ja nisam političar, ne umem da držim govore, nemam papir na kome sam napisala šta treba pametno da kažem, ja ću onako kako jedino znam a to je iskreno i hrabro, i što bi pevačice rekle, iz srca i od srca,“ rekla je ona na početku govora.

„Smatram da je borba za ljudska prava moralna obaveza svakog od nas, pogotovo javnog ličnosti koje koriste svoje ime, svoju slavu, zarad onog što se zove ljubav, tolerancije, borba protiv mržnje, borba za jednakost i ljudska prava. Biti rođen drugačiji ne sme da bude cilj napada. Ja sam majka dvoje dece i njih sam naučila da biti čovek znači voleti, poštovati. Naučila sam ih da ako je mama levoruka da mamu treba naučiti da piše desnom rukom, već da poštuju mamu zato što je drugačija,“ rekla je Jelena.

Pogledajte snimak.

 

POSLEDNJE VESTI