Olja Bećković: Zašto sam zabranjena?

'Vratite nam Utisak'!
Dok sa B92 kažu da nisu postigli dogovor, Olja tvrdi da su je stavili pred ultimatum! (foto: Blic)

Kultna emisija Utisak nedelje autorke Olje Bećković predmet je interesovanja domaće javnosti poslednjih dana, budući da iz PR službe TV B92 poručuju da nisu uspeli da se dogovore sa voditeljkom oko nastavka emitovanja emisije, dok s druge strane Olja poručuje da nije bilo reči o pregovorima, već da joj je postavljen ultimatum.

“Imam utisak da je u saopštenju koje je izdala PR služba B92 došlo do dve ozbiljne greške u kucanju. Tamo se navodi da se emisija Utisak nedelje odlaže do daljnjeg. Prava reč je da je emisija zabranjena. Kaže se da sam odbila dogovor, istina je da sam odbila ultimatum ili ucenu, koju već reč više volite”, kaže Olja za Politiku, dodajući da joj je postavjen jasan ultimatum.

“Umesto argumenta, postavljen je jasan ultimatum. Savremenim jezikom ucena to glasi ovako: Imamo uputstvo da emisija ne može da krene da se emituje dok ne potpišeš da od 3. novembra prelaziš na info kanal. Svi pokušaji da dobijem bilo kakav suvisli odgovor na pitanje zašto me ucenjuju na taj način ostali su bezuspešni. Nisam imala nikakav originalni zahtev, osim da poslovodstvo poštuje ugovor koji imam do marta.”

Na pitanje da li joj ne neko iz uprave televizije rekao da ima probleme s Vladom Srbije, Olja odgovara: “To mi je rečeno nebrojeno puta, najčešće petkom kad se objave gosti.”

Na kraju intervjua za Politiku, upitana da uporedi medijske slobode za vreme Miloševića, Đinđića, Koštunice, Tadića ili Vučića, Olja je odgovorila: “Najbanalnijom i, kako to često biva, najtačnijom rečenicom: Ovo nikad nije bilo”.

Redakcija Tracara.com/Politika

Povezane vesti