in

Ona je prva otvoreno gej ministarka: evo šta Vučić kaže o tome


(foto: R. Getel / RAS Srbija)
(foto: R. Getel / RAS Srbija)

Vlada Srbija imaće i jednu ministarku koja se javno izjašnjava kao osoba homoseksulane orjentacije, rekao je Aleksandar Vučić danas u Skupštini Srbije, kako prenosi Blic.

„Ana Brnabić, koja će biti ministarka države uprave u lokalne samouprave pripadnik je gej populacije. Ona to ne krije i sa ponosom govori. Ona je toliko fina i ljupka, rekla mi je: ‘Predsedniče, ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada da govore…’ a ja sam odgovorio: ‘Ne, mene zanima samo tvoj rezultat, a znam koliko si stručna i vredna'“, rekao je Vučić i dodao: „Baš me briga, to je njeno pravo, mene zanima njen rezultat. Ako možete da mi kažete nešto loše iz njene biografije, u njoj nema mrlja – to je žena koja je mnogo učinila za sve nas i veoma se radujem našem zajedničkom radu. Ona ima izvanrednu energiju, a mene samo zanima šta će da bude njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom.“

Ana Brnabić na mesto ministarke dolazi sa pozicije predsednica UO Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), radila je i za USAID i u Koordinacionom telu Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Izvor: Blic.rs