Otkrivamo: ove pevačice mogle bi da ostanu bez lažnih pratilaca na Instagramu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Najpopularnija društvena mreža na svetu Instagram saopštila je da će uklanjati lažne profile, lajkove i komentare, koji lažno povećavaju popularnost profila na njihovoj platformi.

Mnogi korisnici popularne društvene mreže, poput influensera i online trgovaca, lažno su podizali popularnost svog profila lajkovima i komentarima, tako što su plaćali pratioce.

Sada će ti korisnici dobiti upozorenje od Instagrama i moraće da promene lozinku (budući da su morali da je daju generatorima lažnih profila). Uz to, svi će lažni komentari i lajkovi te sam zapis o praćenju biti uklonjeni.

“Napravili smo alate koji će nam pomoći da identifikujemo profile koji koriste te usluge i maknuti lažne aktivnosti. Takvo je ponašanje loše za zajednicu i radi se o kršenju uslova korišćenja naše mreže,” saopštili su iz Instagrama.

Ovaj je potez stigao nakon oštrih kritika društvenih mreža, između ostalih i Facebooka koji je vlasnik Instagrama, zbog velike prisutnosti lažnih vesti i dezinformacija na njihovim platformama. U skladu s time, Twitter je ranije ove godine uklonio desetke miliona profila zbog “sumnjivih aktivnosti”, a Facebook je izbrisao 85 Instagram profila.

One su na sigurnom

Lažni pratioci nisu novost ni kod lokalnih pevačica i pevača, koji bi mogli da se nađu na udaru novih pravila. Zahvaljujući analizi sajta HypeAuditor, putem kog se proverava kredibilitet pratilaca, došli smo i do tačnih podataka o ispravnosti profila naših zvezda.

Kredibilne pratioce i dobar odnos pratilaca i broja njihovih reakcija, kao i nivo angažmana pratilaca između ostalog imaju Maja Berović, Jelena Karleuša, MC Stojan, Ceca Ražnatović Severina. Ali, one nisu problematične.

Bez pratilaca bi mogle da ostanu Seka Aleksić Dijana Janković, kod kojih je uočena šema ostavljanja komentara i lajkova sa sličnih profila čiji je kredibilitet nizak. Primera radi, skor kvaliteta pratilaca kod Aleksićeve je 46/100, a tek 0,7% ima potrebu da joj ostavi lajk ili komentar. Kod „Didi J“ situacija je još strašnija – njen skor je 44/100, dok je šema komentara toliko primetna, da alat ovog sajta pretpostavlja da je većina pratilaca neautentična, odnosno – lažna. Njih dve su ranije već uhvaćene u krađi – tada je Seki nestalo 30.000 pratilaca u danu, a Jankovićevoj 10 puta više.

Još uvek nije poznato kada će Instagram početi da primenjuje ova pravila, ali pratite pomno profile vaših omiljenih zvezda – promena dolazi.

POSLEDNJE VESTI