Search
Close this search box.

Ovo je pesma koja je trebalo da nas predstavlja na Evroviziji

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: Facebook)

Večeras će biti održano drugo polufinalno veče Eurosonga kada će na sceni nastupiti i Sanja Vučić ZAA koja brani boje naše zemlje. Odlazak Vučićeve na Evroviziju je izazvao oprečne reakcije, a u anketi koja je, pre izbora, održana na našem portalu, je čak osvojila najmanje simpatija čitalaca. Najviše vaših glasova je dobio Luke Black, prvi izvođač sa naših prostora koji je potpisao ekskluzivni ugovor sa Universal Musicom.

Nedelju dana pre premijere (zakazane za 20. maj), je ovaj talentovani 23-godišnji muzičar na svom Facebooku podelio delić nove pesme za koju saznajemo da je zamalo otišla kao srpska pesma na ovogodišnjoj Evroviziji.

U pitanju je pesma Demons koja je u njegovom prepoznatljivom elektronskom fazonu, ali je, ipak, primetan značajan korak unapred što se tiče zvuka. Ceo ovaj projekat je u znaku haštaga #neoslavic koji polako postaje trend na Instagramu. Radi se o nesvakidašnjem spoju urbanog i tradicionalnog, a nema sumnje da bi ovaj pokret modernizovanja staroslovenskih simbola naišao na dobre reakcije evropske publike, ukoliko se uzme u obzir uspeh naših dosadašnjih predstavnika na Evroviziji koji su u novom ruhu predstavili etno muziku što je pokazalo koliko Evropljani cene tradiciju drugih naroda.

walk that #neoslavic walk ?

A video posted by Luke Black (@lukeblackmusic) on

Upravo jedan takav simbol nalazi se na omotu singla, kao i u završnici zanimljivog backdropa koji smo bili u prilici da ekskluzivno pogledamo, a koji će biti sastavni deo Lukinog performansa na predstojećoj azijskoj turneji. Premijeru pesme i spota moći ćete da vidite na našem portalu 20. maja, kada ćete biti u prilici i da saznate, u intervjuu koji je Luka dao za Tračaru, značenje koje se krije iza spomenutog simbola, kao i šta je bio razlog zbog kog on nije naš ovogodišnji predstavnik na Eurosongu.

Dotad vam donosimo 30 sekundi pesme koja je nama već ušla pod kožu, a vi nam javite, koliko možete da prosudite na osnovu ovog snippeta, da li bismo bolje prošli na Evroviziji da nas je predstavljao Luke Black.

POSLEDNJE VESTI