Ovo nije Scarlett Johansson, već lutka koja namiguje kada je poljubite

Lutka/robot napravljena po liku slavne glumice (foto: Reuters)

Ricky Ma je inženjer opsednut robotima i proveo je 18 meseci praveći lutku po liku glumice Scarlett Johansson. I rezultat je prilično neverovatan.

42-godišnji Ma je potrošio više od 50.000 dolara na prototip robota koji je nazvao Mark 1, i mada je priznao da je radio po liku čuvene glumice, želeo je da iz naziva izostavi njeno ime. Robot reaguje na glasovne komande i odgovara mimikom lica, a zahvali vam se kada joj uputite kompliment da je lepa.

Inžinjer se nada da će prodati svoj izum i napraviti još ovakvih robota (foto: Reuters)

Oko 70% lutke je napravljeno u 3D printeru, a unutar nje se nalaze elektronski delovi kojima pokreće ruke i noge. Sa plavom kosom, smeđim očima, obučena u sivu suknju i beli kratki top, ova mehanička lutka zaista podseća na Scarlett. Iako nekome ovo može delovati čudno, naučnik se nada da će svoj prototip uspeti da proda investitoru i da će kapital uložiti u izradu novih robota, jer veruje da su oni naša budućnost. Nadamo se samo da se neće ponoviti scenario iz brojnih SF filmova i da će mašine neće uništiti ljudsku rasu i zavladati svetom. To ne bi zaista bilo prijatno, čak i da izgledaju seksi poput Johanssonove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI