Pet godina zatvora hakeru koji je ukrao privatne snimke zvezda

Haker je osuđen na pet godina zatvora (foto: Screenshot)

Alonzo Knowles, 24-godišnji haker koji je neovlašćeno došao u posed scenarija televizijskih serija i eksplicitnih fotografija i snimaka poznatih ličnosti, osuđen je na zatvorsku kaznu od pet godina.

Iako su advokati optuženog zahtevali dvostruko manju kaznu, i uprkos tome što je Knowles priznao krivicu i predao snimke, scenarije i određeni novčani iznos sudu, osuđen je na kaznu od pet godina. Sudija Paul A. Engelmayer se na takav korak odlučio zbog plana hakera da iz zatvora objavi knjigu sa tajnama koje je prikupio neovlašćeno pristupajući privatnim mejlovima poznatih ličnosti. “Svi vole da tračare. Jedva čekam da sve objavim, čak znam i kako će izgledati korice knjige”, napisao je navodno Knowles u mejlu koji je poslao iz zatvora.

Naturi Naughton jedna je od zvezda koja je dala izjavu na suđenju hakeru (foto: Wenn)

Optuženi takođe planira da hakuje Twitter naloge kako bi promovisao knjigu, koja će, po njegovim rečima ‘pošteno uzdrmati Holivud’. Imena zvezda čije fotografije i snimke je haker prikupio nisu objavljena, ali su svoje izjave na sudu dali produkcijska kuća 20th Century Fox, pevačica i glumica Naturi Naughton i mnogi drugi.

Povezane vesti

Back to Top