in ,

Pitanje koje je podelilo fanove: Da li Daenerys i Jon Snow treba da budu zajedno? (ANKETA)

(foto: HBO)

Sinoć je premijerno prikazana poslednja epizoda Igre prestola sedme sezone. Veliki rat se opasno približava, ali fanovi nisu zaintrigirani time koliko romansom Jona Snowa i Daenerys Targaryen.

Od samog početka serije, Jon i Daenerys su bili među favoritima. Svi smo se nadali (i dalje se nadamo) da će neko od njih dvoje sesti za Gvozdeni presto. Nakon što je Kal Drogo preminuo, svi smo znali da je Nedov vambračni sin savršen partner za ambicioznu Khaleesi. Samo smo čekali dan kada će se njih dvoje sastati i započeti romansu. Ali onda smo u šestoj sezoni saznali da je Jon zaravo sin Rhaegara i da su dva omiljena lika u srodstvu. Tako su nade o potencijalnoj romansi pale u vodu.

Međutim, ne znajući da je to incest, Daenerys i Jon su se prepustili strastima u poslednjoj epizodi. Ta scena je izazvala pravu debatu na internetu, pa fanovi polemišu da li će likovi zaista završiti zajedno iako je ona njemu tetka.

Ako se vodimo moralnim pravilima, svi ćemo se složiti da je njihova veza i te kako pogrešna. Međutim, pravi fanovi znaju da incest nije tako stran (niti pogrešan) u njihovom svetu. Targaryeni su posebno poznati po incestu, jer su se, baš kao što je to objasnila Cersei Lannister u prvoj sezoni (kako bi opravdala svoju vezu sa bratom), venčavali međusobno kako bi im porodica bila čistokrvna.

To je potvrdio i sam pisac serijala R.R. Martin rečima:

“Targaryensi su došli iz druge kulture, zato su imali druga pravila i drugačiji moralni kompas koji se i nije baš poklapao sa onim koji su imali ljudi iz Westerosa. Tu spada i njihov tradicionalni incest. To su radili kako bi njihova krvna linija bila čista, jer samo tako mogu bolje da kontrolišu zmajeve. Brat se ženio sestrom, tetke su se udavale za bratance i tako dalje’‘.

Pisac je objasnio da su se jahači zmajeva uvek venčavali jedno za drugo, kako bi se postarali da njihovo dete bude pravi Targaryen koji će upravljati i kontolisati zmajeve.

Jon još uvek nije postao jahač zmaja, ali je sasvim izvesno da će se to dogoditi tokom sledeće sezone. A ako zaista zajaše Rhaegala sledeće sezone, kreatori serije će gotovo sigurno napraviti venčanje za ova dva lika.

Pitanje je, da li serija zaista trba da se završi sa Jonom i Daenerys na Gvozdenom tronu kao kraljem i kraljicom. Šta vi mislite?

Da li Jon Snow i Daenerys Targaryen treba da budu zajedno na kraju?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...